Archiv

“Miniszterek kapnak ennyit” – leleplező videó a korrupt főrendőrökről

“Miniszterek kapnak ennyit” – leleplező videó a korrupt főrendőrökről

Elsőként szerezte meg a PestiSrácok.hu a Vizoviczki-ügy korrupcióval gyanúsított főrendőreit leleplező, a Nemzeti Védelmi Szolgálat által titkosszolgálati módszerekkel rögzített videót, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség bocsátott rendelkezésünkre. A két tavalyi eseményt dokumentáló felvétel egyikén a volt BRFK-s vezető, Kalmár Tamás arról biztosítja Vizoviczki László bizalmasát, Varga Istvánt, hogy az általuk megbeszélt időpontban három konkurens szórakozóhelyen tartandó rendőrségi razziát személyesen vezet majd, de a vállalkozó birodalmának főhadiszállására, a Hajógyári szigetre nem mennek ellenőrizni. A másik felvételen pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori osztályvezetője, Hopka Lajos rendőrségi szolgálati autójában – miközben korrupciós pénzekről beszélnek – egy csomagot vesz át Varga Istvántól, amelyben információink szerint hét és félmillió forint lapult.

SZENVEDI ZOLTÁN – PestiSrácok.hu

Bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy a rendőrvezetőket érintő korrupciós ügyet titkosszolgálati eszközök bevetésével göngyölítették föl. A nyomozásban számos lehallgatás és videó készült azért, hogy az egyébként nehezen bizonyítható korrupciós cselekményeket leleplezze. A PestiSrácok.hu-hoz nemrégiben olyan információ jutott el, miszerint létezik egy videó, amelyen a gyanúsítottak tagadásával szemben az ügyészség gyanúja igazolódik. Megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, a helyettes szóvivő, Simon Richárd megerősítette, van egy, a sajtó számára már előkészített videofelvétel, amelyet kérésünkre a rendelkezésünkre bocsátott, mivel az azon látható és hallható események nem sértik a nyomozás érdekeit és amit már korábban a gyanúsítottak láttak és véleményeztek

A főrendőr személyesen zaklatta a konkurenciát

A videón látható első felvétel tavaly március 19-én, este tíz körül, az óbudai Hajógyári szigeten található parkolóban készült, ahol a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetője Kalmár Tamás és Vizoviczki László jobbkezének számító Varga István találkozott. Kalmár a szolgálati Skoda Octaviájával érkezett. A megbeszélésen Varga meghatározta azokat a szórakozóhelyeket, amelyek jelentős konkurenciát jelentenek főnökének. Megemlíti a Kőbányán található Hárem nevű diszkót, illetve a szintén Óbudán működő Sinema Hall és Symbol nevezetű szórakozóhelyeket. Kalmár megígéri, hogy ezeken a helyeken személyesen vezeti majd a razziát 50-60 rendőr élén. Úgy tudjuk, a személyes részvételt azért ajánlja fel, mert Vizoviczki elégedetlen volt a korábbi ellenőrzésekkel. A beszélgetés végén Kalmár biztosítja Vargát, hogy a Hajógyári szigetre – ahol sok Vizoviczki-érdekeltség van – nem megy járőreivel. Információink szerint az ellenőrzés nagy rendőri erő kíséretében, Kalmár Tamás vezetésével, március 24-én meg is történt az említett szórakozóhelyeken.

Az “Egyes” már csak “ötöt” fizet

A második felvételt tavaly április 27-én, a békásmegyeri volt Cora áruház parkolójában rögzítették. A videón az látható, amint az NNI szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője, Hopka Lajos szolgálati Volkswagenjébe átül Varga István. Előtte azonban Mercedesének anyósüléséről egy papírtáskát vesz ki, amit magával visz Hopka rendőrautójába. A bemikrofonozott szolgálati kocsiban leginkább pénzről beszélnek, jórészt virágnyelven. Varga például „Egyesként” beszél Vizoviczki Lászlóról, mivel úgy tudjuk, a Vizoviczki-birodalomban dolgozók a főnök nevét nem ejthették ki, így egymás között és mások előtt is „Egyesként” emlegették. A főrendőr és Varga közti beszélgetés arról szól, hogy Vizoviczki – a korábbi megállapodás alapján – a következő hónaptól már nem a fél évig járt – információink szerint 7,5 millió forintnyi – összeget, hanem csak “ötöt” – azaz úgy tudjuk 5 millió forintot – ad Hopkának és főnökének, a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori szervezett bűnözés elleni főosztályvezetőjének, Gulyás Imrének alapfizetésként. Varga megjegyzi, hogy “miniszterek kapnak ennyit”.

“Alma” fizetését viszont megemelték

A továbbiakban megbeszélik, hogy vásárolnak majd egy másik munkatelefont is, amin Hopka Lajos és Vizoviczki László közvetlenül meg tudják beszélni a teendőket. Varga itt mondja el Hopkának, hogy az általa „Almának” nevezett Kalmár Tamás fizetését Vizoviczki megemelte kétszázötvenezerrel és így már 750 ezer forintot kap havonta. Hopka reményét fejezi ki, hogy talán a közel jövőben „Imit” – azaz Gulyás Imrét – magasabb beosztásba – a BRFK, vagy az NNI élére(!) – helyezik, amely rendkívül hasznos lehet számukra. A megbeszélés végeztével Varga István kiszáll a szolgálati rendőrautóból és ekkor már nincs nála az a papírtáska, amelyben információink szerint 7,5 millió forint lapult. (Némi szappanopera elem, hogy a felvételről kivehető: mindeközben az autórádióban a “Miért mindig csak én, csak én legyek a jó…” szól a Bikinitől.)

Bűnszervezetet alkottak

Miként arról korábban a PestiSrácok.hu is beszámolt, az éjszaka császárának tartott Vizoviczki Lászlót, Gulyás Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetőjét, Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályának egykori vezetőjét, Kalmár Tamást, a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetőjét, valamint Koblencz Attilát, a BRFK egykori felderítő nyomozóját és több alacsonyabb beosztású rendőrt és civilt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött tavaly februárban. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat, azóta már 45 gyanúsítottja van az ügynek. A fent említett főrendőrök és Vizoviczki László házi őrizetét épp a minap enyhített a bíróság lakhelyelhagyási tilalomra, amelyről a PestiSrácok.hu szintén elsőként számolt be.

Facebook hozzászólás

Mutassa a hozzászólásokat (10)

10 Comments

 1. john doe

  2013-12-06 at 01:07

  Csak kérdezek..
  – az “1′-nek :) volt a 2,3,5,6,7,9,11,13,14 meg ki tudja még melyik kerületben valamilyen helye -még most is van tegyük hozzá-, vagy nightklubb, diszkó, étterem, stb. Azoknak a kerületi vezetőknek önkormányzat, rendőrség, antsz, vám, adó ..ki fogta le a kezét évtizedekig hogy ne ellenőrizzenek? Ki nem találja valaki hogy a ezek a a rendőrök utasították a polgármestereket, különböző hivatalvezetőket, rendőrkapitányokat hogy ne baszogassák a kerületükben lévő helyeket. Lefogta valaki a 3 kerület előljáróinak a kezét? Az 5 kerületben önkormányzatnál, rendőrségnél vakok és süketek dolgoznak? Bottal ütötték a vámosokat, meg a navosokat hogy ne intézkedjenek? Tizenvalahány évig?
  Ezek a rendőrnek mondott valamik egy- egy szeletek a fossal nyakonöntött szartortából.

 2. johd doe

  2013-12-06 at 02:26

  Abszolút megértelek hogy nem teszitek ki az előző kommentemet, de akkkor is igazam van. Nem a most regnáló vezetőkre, nem a jobboldalra haragszom hanem értük. Nem a kerületi vezetőkre hanem azokra a munkatársaikra akiknek jelezni kellett volna , de nem tették. Továbbra is nagyra értékelem a munkátokat.

 3. Pingback: Az év videója – Vizoviczki embere kvaterkázik a főzsarukkal (Videó) | Betyárvilág

 4. Varga László

  2013-12-06 at 16:00

  Végül mindenki fel lesz mentve, és fizetünk mindenkinek jelentősebb összegű fájdalomdíjat a zaklatásért. Egy részük bűncselekmény hiánya miatt, másik részük nyomozati hiba miatt, a maradékot pedig elévülés miatt fogják fölmenteni. Különben-meg Rezesovát mencsék mán fő!!

 5. Tibor

  2013-12-10 at 20:25

  Kering a neten egy butaság, amit tegyünk már tisztába, mert nagyon bánt az emberi butaság. Ez a videó, ami most körbejár nem más, mint ismét egy hazug félreértés Vizoviczki Lászlóval kapcsolatban. Miért keveritek ehhez a videóhoz a nevét? Nincs is benne és meg sem említik a szereplők. Nem igaz az az utólag hamisan hozzátett infó, hogy a megemlített “Egyes” ő lehet, mert mindenki így hívta. Tapasztalatból mondom, nem hívták így. De ha ő lenne az, akkor mi van? A videón arról beszélgetnek, hogyan lehet becsapni az “Egyest”. Egy biztos, Vizoviczki László nem akart a rendőröktől semmit, ha azok csináltak valami szabálytalant, azt pont ő ellene szervezték a videón látszó civil személlyel, aki lehet direkt csinálta ezt mint lejárató provokátor. Tanuljatok a sok hazug példából és ne higgyetek el mindent! Vizoviczki László az áldozata ennek az ügynek nem a szervezője! Majd erről is kiderül, hogy vele kapcsolatban olyan hazugság, mint az összes eddig megjelent ostobaság, amikről mára mindegyikről kiderült, hogy valótlan. Egy igazság van vele kapcsolatban, hogy a Coronita zenei stílussal, a Dokk Caféval, a Hajógyári Szigettel, a debreceni Bed és Dokk Beach- csel, a White Angellel a Mokka Cukával, a Műjégpályás koncertekkel, JÓTÉKONYSÁGI fesztiválokkal és sok ezer(!) más rendezvénnyel, melyek minden jó részletét neki köszönhetjük, olyat alkotott, amely tiszteletre méltó! Aki valóban jól ismeri őt az tudja, hogy vállalkozóként és magánemberként egyaránt példaértékű személy! Nagyon meglepődne minden őt nem ismerő ember, ha személyesen megismerné. Akkor lennétek igazán felháborodva, de most már azért, hogy mennyire más az igazság, milyen nagy kára lett országunknak az ellene folytatott boszorkányüldözés miatt. Mindenkinek felajánlom, hogy személyesen bemutatom Vizoviczki Lászlónak. Keressetek engem a Facebook oldalamon ( http://www.facebook.com/tibi.clubinfo ) keresztül és megszervezem. A találkozó után nem hinnétek többet a médiának, kommenteknek, nyilatkozatoknak. Szeretettel várok minden érdeklődőt!

 6. Pingback: Újra házi őrizetben a korrupcióval gyanúsított főrendőrök

 7. Pingback: Fedőneve: “Ravasz” – Rendőrspicli volt Vizó jobbkeze?

 8. Pingback: Titkosított bűnügyi adatokat is kaptak Vizoviczkiék?

 9. Pingback: Újabb gyanúsított a Romkert felgyújtása ügyében

 10. Pingback: Hivatalosan is vége a Vizoviczki-ügy nyomozásának

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

Archiv

szerkesztő-újságíró szenvedi.zoltan@pestisracok.hu Bűnügyi területen dolgozom, de otthon nem olvasok krimit, és a thrillereket sem szeretem túlságosan, legfeljebb a Hetediket. A klasszikus kérdésre a Stones-t szoktam válaszolni

Több Archiv

PestiSrácok.hu®

PestiSrácok.hu2015-11-19
Deutsch Tamas1

Kinevezték Deutsch Tamást az internetről szóló nemzeti konzultáció miniszterelnöki biztosává

Szabo Fruzsina2014-12-31
zuschlaggyurcsanymesterhazytomster

Virágzó mutyik, kurvák és ügynökök – Szavazz az év legjobb belpolitikai PS-sztorijára!

Szarvas Szilveszter2014-12-31
mkb hvg

Matolcsyék szerint csődbe menne az MKB, ha nem szanálnák

Szabo Fruzsina2014-12-31
origoert szabad sajto tuntetes mti

Gulyás Gergely: a benyújtása előtt lesz ötpárti egyeztetés a gyülekezési törvény módosításáról

Szabo Fruzsina2014-12-31
Download (3)

Útdíj: Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordulna

Szabo Fruzsina2014-12-31
szocpol

Búcsúzik a szocpol, jön a csok

Szabo Fruzsina2014-12-31
2013_majus_1_harom_szakszervezeti_konfederacio_felv

Erősebb szakszervezeti nyomásgyakorlást ígérnek jövőre

Szabo Fruzsina2014-12-31
bilincs1 sikerado.hu

Lucky Luciano, Doszpot, Portik és Tasnádi – Szavazzon az év alvilági sztorijára!

Szenvedi Zoltán2014-12-31
karacsony

Karácsony jogsértő javaslata

Szabo Fruzsina2014-12-31
nyers

Hiába jelentették fel Nyers Rezsőt

Szabo Fruzsina2014-12-31
tunteteshal

Gulyás Gergely: változtatni kéne a gyülekezési törvényen

Szabo Fruzsina2014-12-31
Download (2)

Simicskó: Sportoló nemzetté válhat a magyar

Szabo Fruzsina2014-12-31
utd

Közzétették a hivatalos térképek az útdíjakról

Szabo Fruzsina2014-12-31
20141112malaysia-airlines-malaj-gep-holttest1

Ezért meztelenek a légi katasztrófák áldozatai (18+)

Szabo Fruzsina2014-12-30
letöltés (1)

Minimálbéremelés: megdöbbentek a közszférában

Szabo Fruzsina2014-12-30
Russian opposition leader Alexei Navalny gestures inside a glass-walled cage as he attends a court hearing in Kirov

Brüsszel: Politikai indíttatású Putyin ellenfele ellen hozott ítélet

Szabo Fruzsina2014-12-30
6232_malina_hedvig

Malina Hedvig-ügy: fellebbezett az ügyészség

Szabo Fruzsina2014-12-30
molnarzsolt-660x440

Molnár Zsolt: Magyarország valóban műveleti terület lett

Szabo Fruzsina2014-12-30
letöltés

Feketelista.hu: csaknem feleannyi cég adószámát függesztette fel a NAV, mint tavaly

Szabo Fruzsina2014-12-30
diaktuntetés

Saját zsebre szervezték az egyetemi bulikat a HÖK-ös vezetők?

Szarvas Szilveszter2014-12-30
Vladimir Putin

Évértékelő – Orosz földgáz, kőolaj, gazdasági bajok és társadalmi feszültség

Szabo Fruzsina2014-12-30
7450883_fe8aeb3c190dc036e56cbfdecc19590a_wm

Németh Zsolt: Ez vészesen kezd emlékeztetni a putyini retorikára

Szabo Fruzsina2014-12-30
20140926_10

Hamarosan érkezhetnek a svájci civilpénzel

Szabo Fruzsina2014-12-30
we-can-do-it

NGM: Magyarország uniós listavezető a női foglalkoztatás javulásában

Szabo Fruzsina2014-12-30
20131017-szmog-uveghaz-hatasu-gazok-az11

LMP: Hova tűnt a kormány környezet- és klímapolitikája?

Szabo Fruzsina2014-12-30
foold8-600x400

A legtöbbször a közterületen sértik meg a dohányzás ellenes szabályokat

Szabo Fruzsina2014-12-30
07-2011-AXMNLM_6152

Megtalálták az elveszett repülőgép roncsait

Szabo Fruzsina2014-12-30
adovalt

Változások a magánszemélyek adózásában

Szabo Fruzsina2014-12-30
Download

Szijjártó: A felénél tart a külpolitika átalakítása

Szabo Fruzsina2014-12-30
I M P R E S S Z U M
A PestiSrácok.hu kiadója az Insider Media Lapkiadó Kft. (Cjsz.: 01-09-274470)
A lap NMHH nyilvántartásba vételének száma: CE/185-2/2016
A kiadó székhelye: 1203 Budapest, Vízisport utca 23/b
A kiadásért felel: Szenvedi Zoltán ügyvezető
Főszerkesztő: Huth Gergely
Lapigazgató: Stefka István
Fotóriporter: Horváth Péter Gyula
PS Mozi: Kozmix
Blogszerkesztő: Ambrózy Áron
Szerkesztőségi titkár: Sánta Annamária
Informatika: Bori Zsuzsanna
és sokan mások...

Médiaajánlat

A PestiSrácok.hu multiszájton és társoldalain, a 061.hu, a Tutiblog.com, AzÖreg.hu és az Aristo blogol elnevezésű blogokon exkluzív hirdetési felületeket kínálunk.

Ajánlja termékeit, szolgáltatásait a Medián-Webaudit által hitelesített több-százezres olvasóközönségünknek!

Szponzoráljon egyedi tartalmakat, például a PS Mozi videófilmjeit, vagy a 061.hu kulturális- és életmód témáit.

Médiaajánlatunk innen letölthető.

Kontakt: hirdetes@pestisracok.hu

Pestisrácok.hu®

Ahol alacsonyan szállnak a sallerek. És ahol nincs íróasztalfiók. Mert ami odakerülne, az itt megjelenik.

Írásaink a közmegegyezéses hazai sajtóetika és a Médiaalkotmány szellemisége szerint készülnek. Forrásainkat minden körülmények között megóvjuk, szivárogtasson bátran! Szerzőink neve olykor "írói név".

*Kell még valamit mondanom Ildikó? - Az őszödi beszéd utolsó mondata.

Copyright © 2015 PestiSrácok.hu