A magyar kormány nincs egyedül a világban a klasszikus családmodell melletti kiállásával – mondta a Kossuth rádióban Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tisztségviselője a Vasárnapi újság című műsorban hangsúlyozta, volt szerencséje részt venni az Egyesült Államokban egy családügyi konferencián, ahol a magyar kabinetről rendkívül elismerően nyilatkoztak. Számos civil szervezet és amerikai kongresszusi képviselő ismerte el a kormány családokért tett erőfeszítéseit, ami fontos visszajelzés.

Novák Katalin szerint emellett David Cameron brit miniszterelnök vagy Ferenc pápa családdal kapcsolatos nyilatkozatai is ugyanazt az értékrendet képviselik, mint a magyar kormány. Lehet, hogy irányzatok, divatok jönnek-mennek, de biztos, hogy az a több ezer éves értékrend, amelyen a kabinet családpolitikája is alapul, hosszú távon fenn tud maradni, és ez lesz a legerősebb – mondta az államtitkár, aki arról is beszélt, hogy szerinte manapság nemzetközi szintű pozitív és offenzív kampányt kell folytatni a család értékeinek hangsúlyozására.

A kormány tavalyi eredményei kapcsán Novák Katalin kiemelte a gyed extraként ismert intézkedéscsomagot, amely tájékoztatása szerint szeptemberig 27 ezer családot érintett – az év végi adatok még nincsenek meg. Az államtitkár beszélt a családi adókedvezmény tavalyi, járulékokra való kiterjesztéséről is, amely által – a kormány számításai szerint – most már az alacsonyabb jövedelmű családok is teljes mértékben ki tudják használni a lehetőséget.

Az Emmi tisztségviselője hangsúlyozta, hogy a kormány elé újabb családtámogatási akcióprogramot is letettek, ennek köszönhetően 2019-re a kétgyermekesek adókedvezményét duplájára emelik, illetve még könnyebb lesz a kisgyermekes édesanyák részidős munkavégzése.

Forrás: Mno.hu

Fotó: erdely.ma