A „növényi húskészítményeket” gyártó cég, a Beyond Meat vezetője szerint különadót kellene kivetni a húskészítményekre, hogy ezzel is elősegítse a növényi alapú étkezés térnyerését – írja a BBC. A kritikusok szerint ez csak tovább növelnék az alap élelmiszerek árát.
Ethan Brown szerint a fogyasztói tendenciák azt mutatják, sokan hagynák el vagy csökkentenék a húsfogyasztást, ha az pénzügyileg is megérné nekik. Brown szerint a húsfogyasztás megadóztatása segítené azt a folyamatot, hogy a vállalkozók a feltörekvő piacokon inkább a növényi eredetű fehérjéket előállító üzemekbe fektessenek. A Beyond Meat termékei többségében babból és babcsírából állnak, és céklalével, vagy almakivonattal színezik. A műhúsok jelenleg jóval drágábbak a konvencionális hústermékeknél, Ethan Brown szerint azonban a trendeknek megfelelően hamarosan lejjebb mehet az áruk.
Forrás: Mandiner/BBC; Fotó: AFP-képernyőfelvétel
Facebook hozzászólás
Bulldog Orange
2021-08-02 at 21:55
Na tisztázzuk, húst eszek, ettem, fogok enni! Ebből következően, imádom a hurkát, kolbászt, szalonnát, töpörtyűt. Azt a műanyag szemetet ne sózzák az emberekre, az jó lesz az ellenzéki, LMBTQ, más abberáltak részére. Hús, hús, hús, mindig hús, a zöldségektől leszel olyan mélabús. By Bëlga
Katimama
2021-08-02 at 20:46
A műhúsgyártó cég vezetője egyen sok műhúst, sőt csak műhúst egyen reggel-délben-este! Jó étvágyat hozzá!
Kriszta
2021-08-02 at 19:14
A bab kifejezetten ártalmas. Persze néha egy bableves nem árt meg, de folyamatosan azt eszik az ember tuti a rák. A makrobiotika szülőatyja szinte az egész családjával együtt rákos lett.
Kriszta
2021-08-02 at 19:11
Szerintem adóztassák meg a növényi fehérjéket. Mert csak. Mégis mi a qrva anyjáért kéne növényi fehérjén élnünk? A legtöbb kifejezetten ártalmas.
Katalin
2021-08-02 at 18:20
Ha ez így lesz számíthatunk arra, hogy a víz ára igencsak meg fog nőni: ugyanis ezen mű kaják előállítása 100 kalóriára vetítve 100-150 szer annyi víz felhasználásával készül, mint ugyanannyi csirke hús előállítása.
Választhatunk: ivóvíz, vagy mű kaja.
Namond
2021-08-02 at 18:12
Ha értékesítési, ár problémája van, ne húsnak, hanem babcsírának adja el, a túlnépesedett afrikai és ázsiai országokban.
A hazudozó marketing sokba kerül, míg a babcsíráztatás szinte ingyen van.
Nézzük_magát_a_dolgot
2021-08-02 at 18:08
Naná! Ha én cukrozott lónyálgyártó lennék, követelném az ivóvíz betiltását.
McMondo
2021-08-02 at 17:40
Az állati és a növényi fehérje nem egyenrangú! Mint a cukor és a kokain 🙂
Az emberi szervezetnek szüksége ven a húsra. A vegán étrend NEM egészségesebb a húsevésnél.
Ha hirtelen minden ember csak növényeket kezdene enni, akkor nincs a földön akkora termőterület, hogy az egész emberiség élelmiszerigényét ki tudjuk elégíteni. Ráadásul állattenyésztés a mezőgazdaságban 99%-ban olyan területeken zajlik, ahol nem lehet gazdaságosan növényeket termeszteni. Tehát a műhús totális zsákutca!!!!!!!!!
Nahát
2021-08-02 at 17:38
A tehénlepény fogyasztását pedig dotációval kellene segíteni. Ügyes.
wittzesch
2021-08-02 at 17:32
Egyenek műhúst a műférfiak.
Tudományos libsizmus
2021-08-02 at 17:30
Libsik már több ízben kifejtették, hogy bogarakat kéne ennünk. Ehhez képest ez még egy emberbarát megközelítés.
Holnap elmegyek a Piroskába és betolok az arcomba egy Jókai bablevest, egy hagymás rostélyost, majd a végén egy túrós csuszát.
Girolamo
2021-08-02 at 17:18
Húúú de gáz.
Ennek a vége a “legelj magad”mozgalom lesz.
Hantás
2021-08-02 at 16:28
Nehogymá’ piaci versenyben kelljen bebizonyítani, hogy a bab olcsóbb a marhahúsnál! Hogy lehetne ilyen többszörösen túlárazott termékeket eladni állami támogatás/szivatás nélkül? Bezzeg az igazi húskészítmények a szójától olcsóbbak.
László
2021-08-02 at 16:26
Mi történt, kiszabadultak a hülyék a zártosztályról ?
Menjen a fenébe ez a cég és vezetője.
Ennek füvet meg műhúst adnék a zártosztályon.
Bella
2021-08-02 at 16:16
Igazi balfasz liberális gennyedék ez.
Az anyukáját csessze szájba a műhúsával együtt.
Amúgy miért kell műhúst csinalni ha ott az igazi? Na ? Szarfaszuak
Laca
2021-08-02 at 16:08
Az ilyen barmokat meg meg kéne büntetni hamisításért, meg a hús-mint alap élelmiszer több évezredes tapasztalatokon alapuló jóhírének – hitelének rontásáért.
És mindezt csak azét csinálja,hogy feltűnjön valamivel nagyobb hírverése + piaca legyen ,mert nem nagyon veszik a pancsolmányát.
Miki
2021-08-02 at 16:05
Az gazi piac gazdasági verseny,
khm
2021-08-02 at 15:57
Én pedig megadóztatnám a műhúst és az egyéb mesterséges anyagokat tartalmazó készítményeket!
Vegyük példának a műanyagot. Azzal is de jól járt a KÖRNYEZET!
Poppy
2021-08-02 at 15:52
Ez is egy hülye lobbi.
ViAM
2021-08-02 at 15:47
Na ne! Már ritkán jut az ember fia/lánya igazi húsízű húshoz is, nem hogy külön adóval terheljék. Sütésnél, főzésnél úgy összemennek a magas víztartalom miatt, hogy szemüveggel lehet látni.
A zsírban(!) sütött húsok régi pecsenye ízéhez csak gondolatban lehet jutni, hol van már a jó kis zsíroskenyér ezzel-azzal megszórva. Lassan minden ehetetlen.
Ba
2021-08-02 at 15:41
Az ilyen műsz@rokat gyártókat kéne szétadóztatni! Élelmiszer hamisítók! Én mint “secund vegetáriánus” visszautasítom! ( Marha a füvet én a marhát eszem meg.)
Naprózsa
2021-08-02 at 15:37
Elmentek ám a jó édes…. meg ide is…., meg ide is…!!!
Ha babot és babcsírát akarok enni, akkor eszem egy jó bablevest füstölthússal. Ha meg céklalére vágyom, akkor céklát veszek.
Nem ti fogjátok megmondani, hogy mit egyek és hogy hús helyett egész nap fel legyek fúvódva és hangocskákat eregessek a húsnak hazudott bab műizétektől!
Már arra is vigyázok, hogy ha félkész húst vennék, annak is legyen rostos állaga, legfőképp csirkecombot, mert utálom, ha pépes masszát kutyulnak húsformába, kinőttem már a bébi pépételekből!
Anno gyanakodva nevettünk a kis francia hebrencs színész “Szárnyát vagy combját?” című filmjének műsaláta meg műhalgyárán, érezve már akkor, hogy errefelé tartunk, de nem képzeltük, hogy a Háttérhatalom most meg a húsfogyasztás betiltásán agyal, hogy miközben ők bélszínt meg húscsemegét zabálnak, a miránk parancsolt antihúson kéjesen röhöghessenek…
hivő
2021-08-02 at 15:17
Mondjuk nekem a
burger ugyanugy nem kell
mint a Beyond burger, mert nem
tudni hogy mi van benne.
Egy csirke láb az az ami,
de az ilyen darált masszába bármi
lehet.Persze hogy a csirkét
mivel etették az egy más téma.