Tizenkét év alatt megduplázódott Magyarországon a cukorbetegek aránya, 2003-ban a 19 évnél idősebbek 6,27 százaléka, 2015-ben már e korcsoport 12,43 százaléka járt orvosnál ilyen problémával – írja keddi számában a KSH adataira hivatkozva Világgazdaság.
A lap megjegyzi, hogy tavalyelőtt mintegy 45 milliárd forintot költött Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a cukorbetegség kezelésére. A cikk szerint a költségek alapján a “képzeletbeli dobogó” második helye a szívizom elégtelen vérellátása okozta ischemiás szívbetegségé, harmadik pedig az egyéb szívbetegségeké, 35 milliárd forintos kiadással. A költségrangsor negyedik helyén a veseelégtelenség, az ötödiken a magas vérnyomás, a hatodikon pedig az emésztőszervi rosszindulatú daganatok kezelése áll. A lap megjegyzi: a tíz legdrágább betegségcsoport kezelésére tavalyelőtt ezermilliárd forintot meghaladó összeget költött az egészségbiztosító.
MTI
Facebook hozzászólás
selyemfrankó
2017-03-28 at 14:53
Nagyon buta a sajtó a média a politika naná! és sajnos az orvostudomány is a kuruzslókról nem is beszélve. A legfelelősebb az élelmiszeripar.
Teljes agyrém hogy az állam és a sajtó azon kekeckedik hogy rossz minőségű a magyar Coca Cola nem olyan finom mint a Nyugati.
Ekkora baromságot még nem hallottam. MINDEN COCA COLA halálos méreg!!! Ez olyan idiotizmus mintha valaki azon vitatkozna hogy melyik rosszabb a kék vagy a zöld csomagolású cián.
Tessék elolvasni a Coca Cola történetét. A mérete száz éve 6 majd 8 majd 12 majd 16 és végül Texasban 2O uncia ami majdnem egy liter.
És pár éve megjelent a két literes Coca Cola is.
Kanál cukorban mérve ugyanezek a számok a leggyakoribb a 12 kanál cukros!!! Ki volna az a hibbant idióta aki egy csésze teába vagy kávéba 12 kanál cukrot tenne? Ez a cukros italokban igy van.
A cukor a cokorsüveg idejében amikor a magyarban még nem is volt rá szó nádméznek hivták drágább volt az aranynál.
Mostanra olcsóbb a viznél is.
Kétszáz éve még egy kiló cukrot sem fogyasztottunk évente száz éve talán tiz kilót manapság száz kilót tehát egy mázsát. A nagyrésze elrejtve a kész ételekben.
A sót és a cukrot a szemétbe kell dobni és teljesen mellőzni a főzésből és soha semmit nem enni ami nem vizben úszik szaladgál földben nő vagy fáról szedtük le. Az étel,. a többi szemét.
Csak különféle teákat szabad inni természetesen cukor tej rum nélkül.
Reggeli zabpehely áfonyával dióval lenmaggal. Vagy árpadara mandulával szamócával. Tehát magok diók gyümölcsök bogyók.
Cukor tej tilos.
Miért tilos a tej? a Laktóz=galaktóz+glukóz. Tehát cukor. Nem érezzük a tej édességét mert a galaktóz szterikus alakja olyan hogy a glukóz molekula egyik -OH ja hidroxilja a benzén gyűrű fölött vagy alatt helyezkedik el tehát a molekuláris formulája a glucose nak vércukor vagy szőlőcukor ugyanaz mint a galactose é csak a háromdimenziós szerkezete más.
Szóval a tej is cukor akár az összes gabona mivel a starch Starche amidon keményitő egy glukóz polimer. Már a szájban van salivary amylase ami azonnal lebontja a magas glikémiás indexű keményitőt és cukorrá változtatja.
Tehát a búza formulája glu-glu-glu-glu-glu -glu stb tizezerszer.
Szóval a finomitott fehér liszt alig különbözik a cukorkától vagy a Coca Colától.
Valójában NEM tudjuk mi az iszonyatos cukorbaj világ járvány oka. Az egyik elmélet a búza liszt, A másik a cukor. A harmadik a tej. A negyedik a HFCS a high fructose corn syrup. Erről azt hazudják hogy azért mert olcsó. Nem. Ez egy politikai gazdasági háború.
1959ben Kuba Castro vezetésével kommunista lett és egyszerűen álalmositották az amerikai játékkaszinókat és kuplerájokat és cukorgyárakat és cukornád ültetvényeket,
Bosszúból az USA beszüntette a cukornád cukor millió tonnányi behozatalát és ahelyett hogy cukorrépa termelésre tértek volna át a már meglevő iszonyatos mennyiségű kukorica termelésből vonták ki a high fructose corn syrup ot. És áttértek a kukorica olajra és maragrinra.
Ezért lett a HFCS a fő édesség anyag a nád cukor miatt. Dögöljön meg Kuba mert nem fizette ki a kupleráj és a cukornád nagytőkéseket és befektetőket.
Egyes elméletek szerint aminek fő propagálója egy Dr Robert Lustig
Kaliforniában a fructose okozza az összes betegséget és sokkal inkább mint a glucose. Valójában a szervezetünk egyiket a másikká tudja alakitani és ő abban is téved hogy tejet ajánl cukros italok helyett ami számomra érthetelen hiszen már megmagyaráztam hogy a tej is cukor.
Én tiszta vizet vagy felnőttnek teát ajánlok.
Sajnos van egy rossz hirem is a szeszes italok is cukrosak
ez tehát tiltja a szeszes italokat is.
Volt több alkoholista betegem akik cukorbajosak voltak és akik abba hagyták a vedelést a cukorbajuk is megszűnt.
Végeredményben nem tudjuk mia cukorbaj oka hiszen vannak olyanok akik cukrászdába járnak tejet isznak piálnak édességet esznek és még sem lesznek cukorbajosok.
Tehát nem egyszerű a dolog.
Azonban az enyhébb cukorbajt fogyással testmozgással ideális diétával meg lehet akadályozni és gyógyitani.
Az inzulin használata azt jelenti hogy az orvos tudatlan és a beteg fegyelemzetlen. Ha az orvos órákat tölt a paciens teljes átváltoztatására mert minedki ragaszkodik az ételeihez és a paciens hajlandő szótfogadni és lelkesen teszi akkor a cukorbaj 9O%a megakadályozható gyógyitható.
Nehéz megszokni a kenyér az édesség a tej és a cukor nélküli életet de lehet.
Lángos és palacsinta helyett socca ami csicseriborsó lepény.
Gombával még finomabb.
A szója tej nem jó mert a szója GM. A cukorról le lehet szokni.
Még a sárgarépa is édesnek fog tűnni vagy a savanyúkáposzta pláne minden bogyó gyümölcs és dió. A sült gesztenye meg direkt édes.
A barna rizs helyett nehéz megszoknom az árpát. A tésztát sőt a krumplit is mellőzzük.
A krumpli helyett lehet a csicsókát lassan bevezetni ami nem keményitőből hanem lectin ből áll.
A leptin egy új hormone a lectin vegyileg ugyanaz mint a keményitő csak más a konformációja ezért nem bomlik fel gyorsan cukorrá. Azért nem is izes.
Szerves kémia nélkül vak vezet világtalant.
Meg kell tanulni főleg a cukor kémiát természetesen a szénhidrátokat is a cukrok polimerét és az inzulin receptorok és a glucose transporterek működését. Ezek nélkül a XXI században a cukorbaj megértése ovodás nivón marad.
Az igazi ellenség NEM a zsiradék nem a koleszterol hanem a cukor.
Mellékesen a kettő ugynaz hiszen ha valaki emlékezik még a biokémiára a hat C carbon szén atomú cukor két C vé bomlik Acetyl CoEnzyme A – az acetyl ecet- és csak hat dolog történhet vele.
Levegővé változik azaz CO2 széndioxiddá és H2O vizzé párává ha valaki tiz éves gyerek vagy olimpiai atléta és napi 12 órát edz,
Vagy TGL triglyceride lesz tehát lerakódik mint zsirpárna.
Vagy koleszterol koleszterinné lesz szintetizálva.
Vagy visszaépül glucossá és polimerként egy kis fehérjével egy hatalmas molekula lesz glycogen ami aztán kész a gyors cukor kieresztésre ha kell.
Vagy forog körbe körbe a citromsav tricarboxylic acid vagy Krebs ciklusban. Olyan fontos hogy három neve van.
Vagy aminó sav lesz belőle ami ugye a fehérje.
Tehát ez a Metamorphoseon libri az Átváltozások könyve amikor fehérjéből cukor cukorból zsir zsirből cukor lesz és forditva. Valójában egyes szimpla molelkuláknál ez nem ilyen egyszerű.
A cukorbaj megelőzhető és gyógyitható és megszüntetehető.
Csakhogy ahhoz be kell zárni a cukrászdákat és a piásüzleteket
és a tejcsárdákat mert azok mind cukrot árulnak álcázva más termékekben és helyettük gyümölcsöket magokat bogyókat zöldséget
állatokat halakat gumókat leveleket gombákat kell árulni. Mint egy piacon.
Akkor megszűnne a cukorbaj szivbaj vesebaj és ha a sót is abbahagynánk a magasvérnyomást és a gutaütés.
Károly
2017-03-28 at 09:18
Tisztelettel a Magyar Orvostudomány hol tart????????????????????????????????
Sámán szintű protokoll szerint járnak el??????????????????????
AZ OEP és az ÁNTSZ alkalmazottakat mikor vonják felelősségre????????????????
Alig létezik a, tisztelet a kivétel.