Általános Szerződési Feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) az OIKOSZ Alapítvány (2120 Dunakeszi, Fóti út 43. 2. I./3., nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék 0100/Pk.60813/2007. szám alatt, adószáma: 18508943-1-13; képviseli: Nagy Ervin, a kuratórium elnöke) mint kedvezményezett (Kedvezményezett) és azon természetes vagy jogi személy közötti egyedi támogatási szerződés feltételeit tartalmazza, aki vagy amely a Kedvezményezett és az Insider Media Lapkiadó Korlátolt Felelősségű Társaság (1012 Budapest, Márvány utca 17. 5. em., cégjegyzékszám: Cg.01-09-274470, adószám: 25426164-2-41, képviseli: Szenvedi Zoltán ügyvezető) mint a Pesti Srácok Online sajtótermék (NMHH nyilvántartásba vételének száma: CE/185-2/2016) kiadója között létrejött támogatási szerződés alapján létrehozott, a Pesti Srácok Online sajtóterméken kialakított felületen keresztül a Pesti Srácok Online (a továbbiakban: „Kiadvány”) üzemeltetéséhez kapcsolódóan a Kedvezményezett részére pénzbeli támogatást (a továbbiakban: „Támogatás”) nyújt (a továbbiakban: „Támogató”; Támogató és Kedvezményezett úgyis mint „Fél” vagy együtt „Felek”).

A Kedvezményezett célja, hogy a Kiadvány látogatói, olvasói közül támogató közösséget hozzon létre, amely biztosítja a Kiadvány folyamatos és tartós működését azzal, hogy a Kedvezményezett a részére nyújtott támogatást a Pesti Srácok Online sajtótermék kiadója részére folyósítja.

Azzal, hogy a Támogató a Kedvezményezett által kialakított online felületre belép, és az ott biztosított lehetőségek bármelyike útján a Kedvezményezett részére Támogatást nyújt, elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglalt feltételeket, és a Felek között létrejön a Támogatás biztosítására vonatkozó egyedi támogatási szerződés. Minden egyes Támogatás biztosítása külön egyedi támogatási szerződés létrehozásának minősül. Az ily módon létrejött egyedi támogatási szerződés nyelve magyar, a szerződés nem minősül írásban megkötöttnek.

A Támogatás célja a Kiadvány üzemeltetésének és céljai megvalósításához nyújtott anyagi támogatása.

A Kedvezményezett a kapott Támogatásokat kizárólagosan a Pesti Srácok Online sajtóterméken létrehozandó tartalmak előállításának (cikkek, videók, fejlesztések) finanszírozására fordítja. A Támogatás felhasználási céljainak részletes ismertetéséről a [email protected] e-mail címen kérhet tájékoztatást.

A Kedvezményezett naptári évente egy alkalommal tájékoztatja a PestiSracok.hu oldalán a Támogatót a részére biztosított Támogatások felhasználásáról.

A Támogató a Kedvezményezettel szemben a Támogatás biztosításához kapcsolódóan semmilyen további feltételt, elvárást vagy követelményt nem támaszt.

A Támogató a „Támogatom“ gomb megnyomásával átlép a PayPal fizetési szolgáltató által külön erre a célra kialakított felületére és kiválasztja a támogatás módját. Amennyiben nem a közvetlen banki átutalást választja, a Támogató a PayPal rendszerén kialakított egyedi felületen keresztül tudja a Támogatás összegét befizetni a Kedvezményezettnek a hivatkozott felületen feltüntetett bankszámlájára történő banki átutalással. A megadott linkeken elérhető a fizetést biztosító szolgáltató által külön erre a célra kialakított felület. A fizetési szolgáltatók által külön erre a célra kialakított felületen lehetőség van előre megadott összegű vagy egyéb, a Támogató által egyénileg meghatározott összegű Támogatás biztosítására, illetve arra, hogy a Támogató rendszeres Támogatás biztosítását állítsa be. A rendszeres Támogatás beállítása a megfelelő fizetési szolgáltató rendszerén belül módosítható ill. törölhető.

Amennyiben a Támogatás összegét banki átutalással szeretné teljesíteni, úgy azt a PayPal rendszerén belül is megteheti. Amennyiben a Támogatás összegét a Támogató közvetlen banki átutalással kívánja teljesíteni, úgy a Kedvezményezett a Támogató e-mailjére elküldi a bankszámlaszámot, vagy a PestiSrácok.hu támogatói oldalon feltüntetett bankszámlaszámra utalással is. Ebben az esetben az e-mail cím és a felhasználói név megadása kötelező, minden további személyes adat megadása opcionális.

Az utalás elindításával a Támogató elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket.

A Támogatás befizetése tetszőlegesen megismételhető.

A Kedvezményezett részére Támogatás csak az itt felsorolt módokon biztosítható. A Támogatás készpénzben nem teljesíthető. A Támogatás nem minősül közérdekű adománynak.

A Kedvezményezett a Támogató által a Kedvezményezett hivatkozott felületén megadott személyes adatokat saját adatkezelési tájékoztatójában foglaltaknak megfelelően kezeli. Az adatkezelés célja a kapott Támogatás visszaigazolása valamint a Támogató tájékoztatása a Támogatás felhasználásáról, esetenként a Támogató részére egyedi kedvezmények, ajándékok juttatása. Az adatkezelés jogalapja a Támogató ill. a Támogató képviselője, mint érintett hozzájárulása.

Ezen túlmenően a fizetési szolgáltató a rendszer sajátosságaiból adódóan a Kedvezményezett részére hozzáférhetővé teszi a Támogató egyéb, az utaláshoz kapcsolódó személyes adatait (nevét, e-mail címét, lakcímét, bankkártyaszáma első 6 és utolsó 3 számjegyét, bankszámlaszámát, valamint, hogy a tranzakció teljesült-e), amely információkat a Kedvezményezett csak esetileg, az adott esetben szükséges mértékben és ideig kezel (pl. ha azt az információt kapja, hogy a tranzakció nem sikerült, vagy az érintett téves vagy hibás tranzakció miatt kéri a Kedvezményezett közreműködését.) Ilyen esetben az adatkezelés jogalapja az érintett ill. Kedvezményezett jogos érdeke.

A Támogatás megfizetésével kapcsolatos további személyes adatokat a Kedvezményezett nem kezel. A Támogatás megfizetéshez kapcsolódóan megadásra kerülő személyes adatokat a fizetési szolgáltatók kezelik, saját adatkezelési tájékoztatójukban foglaltaknak megfelelően.

A Kedvezményezett a Támogató által megadott e-mail címet átadja a PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A. (R.C.S. Luxembourg B 118 349) fizetési szolgáltató részére. Az adatátadás célja ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a Felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring. Az adatkezelés jogalapja a Kedvezményezett jogos érdeke. A fizetési szolgáltatók a személyes adatokat saját adatkezelési tájékoztatójukban foglaltak szerint kezelik.

A PayPal adatkezelési tájékoztatója elérhető:

https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/ua/privacy-full

A Felek között létrejött egyedi támogatási szerződés határozott időtartamra jön létre. A szerződés megszűnik annak teljesítésével.

Felek az egyedi támogatási szerződést kizárólag a másik Fél súlyos szerződésszegése esetén jogosultak megszüntetni. Súlyos szerződésszegésnek minősül különösen a biztosított Támogatásnak a jelen ÁSZF-ben rögzítettektől eltérő célra történő felhasználása.

A Támogató a támogatással kapcsolatos visszakövetelési jogáról feltételek és korlátozások nélkül kifejezetten lemond.

A Kedvezményezett a jelen ÁSZF rendelkezéseit bármikor módosíthatja. A módosítás nem vonatkozhat a már biztosított Támogatásokra, azok felhasználására, azokra a Támogatás biztosításakor érvényes ÁSZF rendelkezései alkalmazandók.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten nem szabályozott kérdésekben a Kedvezményezett adatkezelési tájékoztatókban rögzítettek, valamint a magyar jog vonatkozó rendelkezési irányadók.

Budapest, 2020. február 19.

I M P R E S S Z U M
A PestiSrácok.hu kiadója a Media Vivantis Műsorszolgáltató Zrt.
A lap NMHH nyilvántartásba vételének száma: CE/2092-2/2023
A kiadó székhelye: 1036 Budapest, Lajos u. 126-130.
A kiadásért felelős személy neve : Kovács Gergely Csaba
A szerkesztésért felelős személy neve : Huth Gergely főszerkesztő
Szenvedi Zoltán lapigazgató

Munkatársaink

Kapcsolat

PestiSrácok.hu

Ahol alacsonyan szállnak a sallerek. És ahol nincs íróasztalfiók. Mert ami odakerülne, az itt megjelenik.

Írásaink a közmegegyezéses hazai sajtóetika és a Médiaalkotmány szellemisége szerint készülnek. Forrásainkat minden körülmények között megóvjuk, szivárogtasson bátran! Szerzőink neve olykor "írói név".

Adatkezelési Tájékoztató

*Kell még valamit mondanom Ildikó? - Az őszödi beszéd utolsó mondata.

Médiaajánlat

A PestiSrácok.hu multiszájton és társoldalain, a 061.hu, AzÖreg.hu, az Aristo blogol, a Ki ette meg a misszionáriust? és az Erdélyi Levelek blogokon exkluzív hirdetési felületeket kínálunk.

Oldalunk ügynökségi értékesítését az Atmedia végzi

Copyright © 2015-2022 PestiSrácok.hu