Az élelmiszeripar nemzetközi szinten is kimagaslóan innovatív ágazat, a belföldi vállalkozások igyekeznek a fejlesztői attitűddel lépést tartani és újításaikkal megfelelni a jelenlegi fogyasztói igényeknek – emelte ki az Agrárminisztérium (AM) hétfői közleménye szerint az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Dracar Kft.-nél tett látogatásán, Debrecenben.
Erdős Norbert kiemelte: a koronavírus-járvány után a magyar élelmiszeripar jelentősége rendkívüli mértékben megnőtt, ezért a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy segítse az innovatív megoldásokat kereső hazai vállalkozásokat és lehetőséget teremtsen számukra. Hozzátette: az AM által meghirdetett komplex élelmiszeripari felhívások célja, hogy előremutató hazai és külföldi piacon egyaránt versenyképes termékek előállítására ösztönözze a szektor szereplőit, köztük a kis- és középvállalkozásokat is. Emlékeztetett: az élelmiszeripar hatalmas fejlődés előtt áll, hiszen a 2021–2027-es periódusban a Vidékfejlesztési programból 750 milliárd forintos keretre pályázhatnak az ágazat szereplői.
A belföldi élelmiszeripari vállalkozásoknak most minden lehetőségük meglesz arra, hogy hét év múlva beérjék, megközelítsék a legfejlettebb európai versenytársaikat
– emelte ki. Az államtitkár a közlemény szerint arról is beszélt: az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatták meg, hogy nagy szükség van a jó minőségű hazai élelmiszerekre, és ebben fontos szerepük van az alapanyag-termelőknek és a nagy élelmiszeripari vállalkozásoknak.
A magyarországi élelmiszergyártók palettáján a hagyományos termékek mellett – alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez – megjelentek az alternatív fehérjeforrásoknak számító alapanyagok is
– írták.
Forrás: MTI; Fotó: elelmiszeripar.hu
Facebook
Twitter
YouTube
RSS