Most először kerülhet sor a két hónapja bevezetett szigorítások enyhítésére, ha nem is mindenhol – hangzott el a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnapi podcastjében, ahol arról volt szó, hogy hétfőn jelenik meg az MTÜ “Covid kézikönyve”, mely az újranyitáshoz szükséges ajánlásokat tartalmazza. Az Ügynökség nyugat-európai mintákat követve és az egészségügyi szervezetek ajánlásait figyelembe véve dolgozta ki a kézikönyvet.
A dokumentum kiterjed a személyzet maszk és kesztyű viselésére, a lifthasználati szabályokra, a fertőtlenítésre, de még arra is, hogy a vendéglátóhelyeken az asztalokon elhelyezett só- és borsszóró, ecetes üvegek fertőtlenítésére is fokozottan ügyeljenek az üzemeltetők. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, óvatosan, megfontoltan kell haladni, nem szabad kapkodni az újranyitásnál, hozzátéve, hogy “mindig az első lépés a legnehezebb”. A vezérigazgató ismertetése szerint, a vendéglátóegységekben az asztalokat másfél méteres távolságban kell majd letenni egymástól, de az is elképzelhető, hogy egy asztalnál maximum négy ember foglalhat majd helyet.
Ha fegyelmezettek tudunk maradni, akkor a magyar turizmus gyorsan újra fog tudni indulni
– mondta. Arról is beszélt, hogy “az új világban azok a helyek tudnak majd sikeresen működni, amelyek odafigyelnek arra, hogy a vendég biztonságban érezze magát.” A COVID kézikönyvet éppen ezért mindenhova eljuttatják.
A teljes beszélgetés ITT található.
Forrás: MTÜ; Fotó: MTI/Varga György
Facebook
Twitter
YouTube
RSS