A külföldre szakadt magyarok egyik ikonikus honvágytényezője a Túró Rudi, amely Nyugaton csak egy-egy élelmesebb üzletben kapható, Magyarországon viszont bármelyik sarki közértben. A fiatalok hazacsábítása most új felhangot kaphat, hiszen a népszerű édesség nemcsak egyszerűen megváltozott, hanem alaposan feljavították a minőségét. Az áhított Nyugathoz való felzárkózásunk egyik következő szakasza lehet, amikor a csokoládé csokoládéból készül.
A közelmúltban változtattak a Túró Rudi gyártási folyamatán: mostantól fogva nem az édességek hamisgulyásával, vagyis a döntően cukorból és hozzáadott növényi zsiradékokból álló, kakaót szinte csak nyomokban tartalmazó, aromák által beállított ízű „kakaós bevonómasszával” készül, hanem valódi étcsokoládéval burkolják be az édes túrótölteléket. A Sole-Mizo Zrt. marcali tejüzemében 300 millió forintot emésztett fel az a két évig tartó fejlesztés, amely lehetővé tette a minőségi ugrást.
A Szeretlek Magyarország cikke szerint teljesen megváltozott az édesség íze az 53 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé-bevonattól. Az erős csokiíz nagyobb kontrasztot jelent a lágy túrótöltelék mellett, amitől az egész édesség íze erőteljesebb – írják. A Túró Rudi 54 éves története során ez az első komoly változtatás a termék gyártása során. Gyere haza, fiatal!
Index/Szeretlek Magyarország/PS
Facebook
Twitter
YouTube
RSS