Pesti Srácok

Ismerd meg az Apropó borbár új étlapját, és nyerj egy két fős vacsorát!

Ismerd meg az Apropó borbár új étlapját, és nyerj egy két fős vacsorát!

Új étlappal hódít a bulinegyed legmenőbb borbárja, az Apropó. A VII. kerületi lokál kifinomult designjával, isteni tételeivel és nem utolsó sorban ízletes fogásaival a nyugalom szigete a belvárosi szórakozóhelyek tengerében. Az őszi étlapon újragondolt magyaros fogások kaptak helyet, amelyet a legkiválóbb hazai nedűkkel kísérhetünk le.

061.hu

Fogas pástétom Kárpáti módra, Kacsa "hurka" vagy épp Csokoládé mousse. A megújult menü újdonságainak nevétől is összeszalad a nyál a szánkban. Ám amikor a pincér feltálalja az ételműremekeket, akkor bekövetkezik a technikai K.O. A mennyei fogásokat nem akármiben szervírozzák, ugyanis az Apropó egyedi tálalókészlettel dicsekedhet, amelyet Légli Géza balatoni borász testvére, Légli Attila keramikus készített.
PestiSracok facebook image

Apropo borház 2016.09.05. Fotó: Horvath Péter GyulaA képen: Fogas pástétom Kárpáti módra, amelyhez az Apropó a Anonym Pince 2014-es Szinkópa névű chardonnay-ját ajánlja. Fotó: Horváth Péter Gyula

"Az étlapunk előreláthatólag két- három havonta újul meg, ugyanis szeretnénk bemutatni azt, hogy az Apropó számára mit is jelent a magyar gasztronómia. A borlapunkról általánosságban elmondható, hogy jó magyar összképet nyújt, ám a vidéket járva folyamatosan találunk új gyöngyszemeket. Tehát alkalmanként a borlapunk is frissül majd" - mesélte a 061.hu-nak Forrai Miklós, az Apropó egyik tulajdonosa.

Apropo borház 2016.09.05. Fotó: Horvath Péter GyulaA képen: Kacsa "hurka", amelyhez az Apropó a szekszárdi Németh Janó 2013-as Sygnoját ajánlja. Fotó: Horvath Péter Gyula

A kóstolgatás közben megtudtuk azt is, hogy az Apropó folyamatosan kutatja a legjobb hazai alapanyagokat, és előszeretettek választ őstermelők portéki közül.

Apropo borház 2016.09.05. Fotó: Horvath Péter GyulaA képen: Csokoládé mousse, amelyhez az Apropó a Merfelsz Pincészet 2013-as Tsokoláta merlot-ját ajánlja. Fotó: Horvath Péter Gyula

Ha esetleg még nem jártál az Apropóban, nézz körbe 061.hu videójával: