Pesti Srácok

Augusztustól már csak fantázianévvel forgalmazhatók az alacsony hústartalmú termékek

Augusztustól már csak fantázianévvel forgalmazhatók az alacsony hústartalmú termékek

Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása, és ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba - írta keddi számában a Magyar Idők. A lapnak nyilatkozó iparági szereplők más-más stratégiát követve próbálnak megfelelni a szigorításnak. Egyes termékeknél a hústartalom emelésével módosítják a receptúrát, más készítményeknél - az eddigivel azonos minőség mellett - különböző fantázianevekkel kerülik ki a szigorítást.

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke, a Pick Szeged Zrt.-t magában foglaló Bonafarm-csoport PR- és vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta: az utóbbi esetben a gyártók termelési költségei ugyan nem emelkednek, viszont számítaniuk kell a vásárlóközönség értetlenkedésére. Szerinte a legnagyobb hangsúlyt az importtermékek ellenőrzésére kell helyezni, hiszen a magyar szabályozás ezzel a módosítással a legszigorúbbak közé lépett az Európai Unión belül. Bár a hazai húsipar szereplői korábban jelezték, hogy a módosítás nehéz helyzetbe hozza a vállalkozásokat, nem várható lazítás a szabályozásban - írta a Magyar Idők.

Forrás: MTI; fotó: origo.hu

PestiSracok facebook image