A legújabb globális gigaüzlet a műhús gyártása lesz, vagy más néven a növényi alapú húsok előállítása. Ez nem más, mint a génmanipulációval előállított szója, amibe állati eredetű géneket szerkesztenek bele. Ez arra kényszeríti a növényt, hogy vérszerűen habzó folyadékot termeljen. A húsipar globálisan évi 1500 milliárd dolláros üzlet, amelynek lenyúlását tervezik a Szilícium-völgyben. Ennek érdekében meg kell változtatni az emberek „takarmányozási” szokásait: ha kell, akkor húsadó bevezetésével, vagy akár a hústermelés megtiltásával.
A héma olyan vastartalmú molekula a vérben, amely oxigént hordoz; ebbe a csoportba tartozik például a hemoglobin is. Emiatt lesz a vér piros, míg a húst rózsaszínűvé festi és kissé fémes ízvilágúvá teszi. Nagy mennyiségben koncentrálódik a vörös húsban, de nyomokban a növényekben is megtalálható. Ennek a vegyületnek a mesterséges előállításában rejlik az a trükk, amitől a húsmentes hamburgerek vérrózsaszín megjelenést kapnak. A vérszerű katyvasz kikeverése közel sem egyszerű dolog. Valahogy kódolják a szójababgént, amely egy újabb eljárás során kódolja a hem fehérjéjét, és átviszi azt valamiféle élesztőbe. A vállalat így hatalmas mennyiségű vérszerű vegyületet tud előállítani. A laboratóriumi habosított vörös folyadék minden egyes alkotóeleme elegendő mennyiségű hemet tartalmaz ahhoz, hogy hamburgert készítsenek belőle. Így létrejön valamiféle élesztő, aminek segítségével elkészítik a műhúst. Persze a teljes gyártási folyamat nem ismeretes; ki tudja, milyen és mennyi trükköt alkalmaznak még ezek a laboratóriumok. Ezt az élesztőt összekeverik, szójával, búzával vagy babbal, és az így elkészült katyvaszt aztán sütik és főzik, majd feltálalják. Ez valami a végtermék, amit műhúsnak neveztek el.
Laborban gyártják a húst
A lényege az egész kreációnak, hogy állati gént szerkesztenek bele egy növénybe, konkrétan a szójába. Persze ezt így ebben a formában nem mondják ki, de a lényeg ez. Vagyis génmanipuláció a köbön, csak ezt most nem a szántóföldön termelik, hanem egy laborban csinálják. Az alapanyagként felhasznált szója feltehetően szintén GMO-termék, így a már génmanipulált nyersanyagot manipulálják tovább. Hát, kérem szépen, ez a XXI. század, örüljünk neki, mást úgyse tehetünk. Mindenesetre ennek a borzalomnak a gyártói azt akarják, hogy mi, emberek ezt megegyük. Mert „finom” és olcsó, ők pedig degeszre kereshetik magukat.
Teljes fokozatban a klímapropaganda
A műhúsgyártásnak hatalmas a propagandája. A zöld jelszavak mögé bújtatott üzleti érdek azt sulykolja a fogyasztóba, hogy ezek a termékek egészségesek, hosszabb életet eredményeznek, és megmenthetik vele az egyébként pusztulásra ítélt bolygónkat. Az összes mainstream médium felsorakozott a növényi alapú húsok mellett, és az egyetemek kutatóintézetei ontják a tanulmányokat arról, hogy a műhús milyen csodálatos dolog. Például a Nemzetközi Állattenyésztési Kutató Intézet (International Livestock Research Institute) kimutatta, hogy az állattenyésztés a Föld felszínének 45 százalékát használja fel és az összes üvegházhatásúgáz-kibocsátás 18 százalékáért felelős. Ez ugyebár tűrhetetlen! Ez így nem maradhat tovább! A megoldás a növényi alapú hús, mert az egyik ilyesmivel foglalkozó cég, a Beyond Meat az ő állításuk szerint 14 hamburgert termel annyi földterületen, mint amennyin 1 marhahúsos hamburgert állítanak elő. A víz felhasználása ennél is impozánsabb adatokat eredményez: egy átlagos vízmedencényi víz segítségével 60 837 műhús-hamburgert állítanak elő, addig azonban ennyi vízzel csupán 312 marhahúsos hamburger készíthető – legalábbis ezen kutatók állítása szerint. Hát nem fantasztikus?! Ha Beyond Meat hamburgert eszünk, akkor megmenthetjük a bolygót! És nehogy azt higgyük, hogy ennek a blődlinek nincs hatása! A jövőjüket féltő tinédzserek és fiatalok megkajálják ezt a dumát és a műhúsos hamburgert.
Jön a műhal
Vagy nézzünk egy újabb példát. Most tervezik a hal ízére emlékeztető műhús piacra dobását. A kampányban felhasználnak egy olyan tanulmányt, amelyet a Világgazdasági Fórum készített. Eszerint a Föld halállományának csaknem 90 százalékát kihasználták, túlhalászták vagy kimerítették. Ebből is látható, hogy mekkora a baj, amit azonnal orvosolni kell! A UC Berkeley Alternative Meats Lab kutatói pedig kijelentették, hogy a növényi alapú halak megoldást jelentenek a túlhalászás-járványra. A UC Berkeley Alternative Meats Lab annyira hisz ebben a küldetésben, hogy a közelmúltban kísérleti tanfolyamot vezetett a hallgatói csapatok számára, hogy jóízű hal-alternatívát dolgozzon ki. A nyertes csapat terméke a növényi alapú lazacburger volt, amely gombákból, algákból és tengeri moszatokból áll. Minderre bőséges anyagi forrásaik is vannak, mert magánszemélyektől 4,5 millió dollár támogatást kaptak eme nemes céljaikra. Ha a fogyasztó ezt a terméket választja, akkor egyben sokat tesz a fenntarthatóság és a saját egészsége érdekében. Látható, hogy miként manipulálnak ezek a cégek. Van egy ál- vagy féligazság, amit retorikusan felfújnak, majd megoldást kínálnak az egyébként nemlétező problémára. A növényalapú halhús gyártói tulajdonképpen egy hamis narratívát árulnak: a fogyasztókat megmentik az egyébként rendkívül egészséges tengeri haltól és a tenger gyümölcseitől. Amihez igénybe fogják venni a géntechnológiát, aminek hatásait jelenleg nem ismerjük. Nem tudjuk, milyen károkat okoznak az embereknek és a természetnek. Sebaj, fő az üzlet!
A Szilícium-völgy nagyon sokat akar keresni
Az egész fenntarthatósági ipar számára szolgalelkű tudósok sora készít tanulmányokat. Az Oxfordi Egyetem egy kutatócsoportja például 2016-ban azt találta állítani, hogy a vegetarianizmus évente 8 millió emberi életet ment meg abban az esetben, ha a Föld lakossága áttér a műhúsokra. Mindemellett évi 1500 milliárd dollár haszon is keletkezik. Ugye érti a kedves olvasó? Ennyit lehet az egészen keresni, ha átneveljük az embereket műhúsevővé. Azért valljuk be, hogy ekkora profittól már a legpesszimistább üzletembereknek is megcsillan a szeme. Ebbe az iparágba már érdemes befektetni! Az élen járó pionír üzletemberek természetesen a Szilícium-völgyben és a Wall Streeten dolgoznak. A technológiai iparágnak nagyon tetszik a műhús ötlete. Az egyik vezető befektető Bill Gates, a Microsoft tulajdonosa. Persze ő a GMO-alapú mezőgazdaság élharcosa is. Szerte a világban – az USA-ban, Afrikában, Latin-Amerikában – rengeteg termőföldet vásárolt meg, ahol már nagyban nyomja a GMO-termelést.
Németországban már tervezik a húsadót
Ám félő, hogy a műhúsgyártó klímaharcosok reklámkampánya nem lesz elég. Az emberiség továbbra is húst akar majd enni, és nem akar átszokni a génmanipulált szójára. De erre is van megoldás! Be kell vezetni a húsadót. Németországban, ahol nagy hagyománya van a felsőbbrendű embernek, már komolyan fontolgatják a hús áfájának megemelését. Friedrich Ostendorf, a Zöldek agrárpolitikai szóvivője kijelentette: támogatják a hús forgalmi adójának emelését és a bevételek állatjólétre fordítását. A hús drágításával ki lehetne kényszeríteni a húsfogyasztás csökkenését és a szegényebbek kénytelenek lennének műhúst enni. A legfrissebb újságcikkek szerint a vörös hús bevitelét korlátozni kell, idővel pedig teljesen be kell szüntetni. Eközben figyelmeztetnek arra, hogy a húsfogyasztás és következményei millió és millió ember halálát okozzák és katasztrofálisak a Föld éghajlata számára. A tudósok többször is nevezték a húsipart az egyik legnagyobb széndioxid-kibocsátónak, amelyre az éghajlatváltozás egyik fő mozgatórugójaként tekintenek. Németországban már tervek születnek arra, hogy maximalizálni kell a húsfogyasztást. Ennek mértéke heti 1200 gramm lehet és húst csak jegyre lehet majd venni. Vagyis a prolinak, a csórónak nem marad más választása, mint a műhúsevés.
Hajdina naponta háromszor?
A húst a homo sapiens megjelenése óta eszik, a húsevés fontos szerepet játszott evolúciójában. Ez továbbra is kulcsfontosságú fehérjeforrás a lakosság számára. Etikai szempontból is: az evés érzékszerveink milliónyi sejtje számára jogszerű örömforrás. Tényleg az lenne a kormány feladata, hogy megszabadítsa polgárait a mindennapi örömöktől, és szó szerint megtagadja a felnőttektől a teljeskörű étkezést? Ehelyett majd lesz hajdina naponta háromszor? Másrészt a laboratóriumban előállított élelmiszer-szerűségek környezeti és élettani hatása sem ismert. Vélhetően végképp tönkre tenné a Föld élővilágát. De ha ettől eltekintünk, akkor is biztos, hogy az ilyen machinációk ellentétesek a Teremtő szándékával.
jövőmenő
2019-09-12 at 12:47
…Hurrá! Akkor megvan, hogy mivel kell etetni a fekákat, meg az ürülékszínűeket! Így remélhetőleg a seggükön maradnak ott ahol még vannak! Ki a szavannában, ki a homokozójában. Rájuk tolni aztán a többi mű ezt-azt, és élhetnek művileg boldogan…
Valika
2019-08-28 at 23:45
Ennek örömére én lemegyek a hátsó udvarra, felbotlasztok egy irombát és tviszt. Akkor amikor én akarom, azt főzök belőle, amit én akarok. Évente két röfinek kiengedjük a vérét, felőlem annyi műhúst eszik mindenki amennyit akar és akkor amikor akar. A 20 liba helyett már csak venni szoktam párat, hogy meg ne kívánjuk azt is a szomszédból. A bika hizlalással viszon emberiség elleni bűntettet hajtok végre. Azért erre is van mentségem, mivel mi még nem esszük a tengerit.
emeszter
2019-08-28 at 11:10
” Ennek mértéke heti 1200 gramm lehet és húst csak jegyre lehet majd venni. Vagyis a prolinak, a csórónak nem marad más választása, mint a műhúsevés.’
A jegyre vásárlás a gazdagokra is vonatkozna.
Heti 1200 gramm hús fejenként több, mint elég, kifejezetten egészségtelen.
Két magasan képzett gyermekkel, 4 fős családban sosem ettünk heti 4*1200 gr húst.
Inkább a paraszt őseim étrendjét tartottuk, heti egyszer hús és némi felvágott, szalámi az uzsonnákhoz.
vg
2019-08-26 at 13:47
Milyen gyorsan változik a CO2 kibocsátás fő felelőse, már ott tartunk, hogy hetente derül ki, hogy megint más okozta!
Egyébként meg: Soylent Green…
ed4go
2019-08-25 at 21:34
Idióták, próféták, megváltó hatalmasék hülyeségét megérdemlik a tanulatlanok, a hiába jöttek a világra a korcs szerencsétlenek és a hiszékenyek akik ezeket a maszlagokat jóízűen elfogyasztják, utána utód nélkül hülyén elpusztulnak. Akik pedig ezeket a sz@rokat eröltetik jót röhögnek a markukba. Erről a történetről Weöres Sándor Birkaiskola c.verse jutott eszembe.
Nézzük már meg honnan jött ez a történet. Ja hogy a money money money ( ja ) is must need right.
Kell a reklám, írjatok minden héten valamit ezekről. Jóóó ??? hulljon a férgese.
PORKOLAB
2019-08-24 at 10:49
Az ilyen mühustol hibbantak a zöldek! Ök ezt fogyasztjak.
zolatiguszti
2019-08-24 at 02:12
Azért vegyük észre! Ez semmi más mint az urbanizáció kiterjesztése.Ott ugyanis a lakosság teljes kiszolgáltatottságban él a szolgáltatóktól. Egy hónapig nem viszik el a szemetet és vilégvége van.
Ha az élelmiszer is ilyen nagy centralizált központokból fog jönni akkor teljes lesz a kontroll az élelmezés felett is.
Első tippem az hogy tökön rúgják magukat vele.
Miután sok munkát lehet otthonról végezni és van autó gyanítom egy erőteljes falura költözés lesz az ötlet egyik eredménye.
Áfa kikerülése egy egyszerű trükkel megoldható.Vevők szerződést kötnek x mennyoiségű árura.A befizetett előlegből a termelő gazda vesz állatot, azt papíron ráirja tulajdonban egy -egy vevőre és ő szerződés sezrint csak gondozást végez bérbe, ehhez eszközöket , technológiát etc biztosít.
Vagyis amikor vágásra kerül a jószág a sajátomat végetom le a vágóhídon. Saját élőállatom végása nekem hogy lehetne ÁFA vonzatú? termelő, böllér , hentes jogviszonya hozzá kb annyi mint az autószerelőnek a az autómhoz.
Ez még kedvezhet a kis termelőknek is ha kibírják addig.
Még egy dolgot mutat a sztori:? Globalisták a sarokban vannak. Nem tudnak az atomfegyverek miatt egy új vh-t kirobbantani.Az új technológiák gyorsan kifulladnak haszonra, és nem tudnak több hiteltsem érdemben kihelyezni, ill ha ki helyezik vaszeg a büdös életbe se kapják vissza.Kész felért a buborék a a folyadék tetejére nincs tovább. Most megpróbálják a nagyok átrendezni a piacokat a növeledési mániájuk és profit miatt.Tulajdonképpen örülhetünk a hírnek. Ha a volt IT guruk a pénzükből el akarják venni azok pénzét a piacukkal együtt akik ebből élnek akkor elkezdődött a gloalisták klánjai között a feudális anarchia a hatalomért a több erőforrásért és pénzért.
Sztem üljönk le kérjön egy kávét és nézzük végig mire jutnak a nagy eszükkel.
Sztem elért a végére ez a fedezetlen hitelpénzredszerre alapozott kapitalista fogyasztói módell.Akinek el tudtak adni a nekik megfelelő áron azokat már nem tudják több áruval kibélelni, hitelek dettó.Amit a terlemlés és pénzügyi spekuléció össze tudott rokkázni nekik az megvan és innentől nincs tovább csak ha valami egészen újat nem lelnek ki.
csakafidesz
2019-08-25 at 09:56
“Azért vegyük észre! Ez semmi más mint az urbanizáció kiterjesztése.Ott ugyanis a lakosság teljes kiszolgáltatottságban él a szolgáltatóktól. Egy hónapig nem viszik el a szemetet és világvége van.”
Voltam egy faluban, neves agrárvidéken. A boltok tömve élelmiszerrel és a vidékiek Mirelit csirkét vesznek a Coop-ban!
Theo
2019-08-26 at 01:05
Jó, jó, de a vidékieknek még van lehetőségük visszatérni a háztájihoz.
A betonban nincs ilyen opció sem.
zolatiguszti
2019-08-24 at 01:57
Na veszek 20 libát és elkezdem tanulmányozni , hogyan csempészték a drogot nyugat Európába. A kokain üzletről lemaradtam a kurva Escobar miatt de a húscsempészésről nem fogok.
pal
2019-08-23 at 21:40
a boltban (Liedl) GMO mentes húst is lehet kapni, azaz a többi GMO-s … most, ma Magyarországon … miről is beszélünk?
dr Monroe
2019-08-23 at 16:11
Gratulálunk!
Ugyan hátra van még a növényalapú ember megteremtése–na persze nem a kanibáloknak vacsorára– amely a vonakodó ember alapú emberiséget válthatja majd le.
Attila
2019-08-23 at 11:20
Azért érdekes világ ez!
Van egy súlyos erkölcsi dilemma, ami hosszú idő óta foglalkoztatja az embert, s ez a húsevés. Az, hogy a gyermekkorunk kabalái, kedves rajzfilmfigurái állatok, s ha volt a családban kutya vagy macska, családtagunként szerettük őket. Igen, a kutyát és a macskát is nyugodtan ide vehetjük, elég csak dél-Koreára vagy Kínára gondolni, ahol – minden más mellett – őket is megzabálják…
Majd jönnek cégek (Impossible Foods, Beyond Meat, stb.), amelyek a húsfogyasztás “élményét” ígérik, de az állatok lemészárlása nélkül.
További valós probléma, nem újkeletű: egyes állatok (pl. a szarvasmarha) takarmányozása állítólag aránytalanul több növényi tápanyagot – és vizet – igényel, mint amennyi húst végül “kinyernek” belőle.
Mégis, itt, a normális politikai oldalon, bele kell kötnünk ebbe az új irányba, feltétlenül összeesküvést, zöld-balos-libsi ármánykodást kell lássunk az egész mögött. Nem tudom, hogy az szomorúbb, hogy ezt kell tegyük – világosan látva az újkommunista zöld politika kétségtelen létezését – vagy az, hogy a gyanúnknak nagy valószínűséggel van alapja!
lacika
2019-08-23 at 16:57
“További valós probléma, nem újkeletű: egyes állatok (pl. a szarvasmarha) takarmányozása állítólag aránytalanul több növényi tápanyagot – és vizet – igényel, mint amennyi húst végül “kinyernek” belőle.”
Bocsánat, Attila, de ez egy nagy marhaság. Az anyag ugye nem vész el, csak átalakul. Van ami hússá, van ami nem. Ami nem, az pedig visszakerül a természetbe, ugyebár. (Az is, de még a hús is, kivéve, ha elhamvasztanak.?) Amúgy meg a gazdasági folyamatok határozzák meg, hogy érdemes-e állatot tartani.
csakafidesz
2019-08-25 at 00:41
Inkább az emberevéshez kellene visszatérni Afrika túlnépesedett területein. Amig békésen elfogyasztották egymást nem volt demográfiai robbanás és nem jöttek ide.
Theo
2019-08-25 at 01:30
Miféle erkölcsi dilemma Attila?
Az ember az élővilág tetején áll és úgy jutott el idáig, hogy állati fehérjét fogyasztott. (középiskola, biológia tankönyv) Ha ezt abbahagyja, akkor az agya lassan visszafejlődik. Az állati fehérét pótlandó GMO-s, cukros és egyéb mesterséges szer fogyasztásával járó étrend rossz az emésztőrendszernek, az izomzatnak, az agynak és bizonyára rákkeltő is.
Nem Európa van túlnépesedve, itt van annyi állat, amennyi kell, miattunk nem kellenének azok a nagy élelmiszer (vegyi)gyárak, nekünk nem kellene életmódot váltani.
Papoljon az afrikaiaknak és a volt gyarmattartó országoknak, ők egymással bizniszeljék le, hogy melyikük tartozik melyiküknek és hány emberük felesleges. Nekünk ehhez semmi közünk.
ómió
2019-08-23 at 10:14
Igen! Így legalább tudjátok, mi irtja a fajtátokat!
Zia
2019-08-23 at 10:12
Most igazán nem tudom eldönteni, hogy az apjuk f…át, vagy az anyjuk …..csáját!
Kovács Imre
2019-08-23 at 22:36
Mindkét válasz helyes, legyél konstruktív, egyszer ezt, másszor azt.
Kiababa1
2019-08-23 at 07:53
Nem a mennyiségi hústermelésre kéne fókuszálni hanem a minőségire.
Máris nem kellene sok millió állatot azért lemészárolni hogy aztán anélkül jutnának a szemétdombra hogy bárki is evett volna a húsukból.
Így hány medencényi víz lenne megspórolható?Meg a feldolgozásukkal,csomagolásukkal járó
szemét?
Aki szereti a húst,normális minőséget ehetne,nem agyon tápozott,gyógyszerezett valamit.
Hogy a felvágottakrók ne is beszéljünk
.Sajnos igaza van egy fentebb kommentelőnek,épülhetnek majd az újabb onkológiai centrumok.Már így is szét vagyunk mérgezve….Úristen mit eszünk,iszunk meg ha tudnánk!Energiaital,szétcukrozott,színezett üdítőitalok.Na ezek a vegyi fegyverek!!!Plusz amit magunkra kenünk kozmetikumok gyanánt.
Régebben a hasmenés relatíve szezonális volt a gyerekeknél(ősszel,tavasszal)most már egész évben vezető panasz.Rengeteg a glutén-,laktóz érzékeny,has és gyomorfájós gyerek.Emellé a stresszes,rohanó mindennapok.
Szóval van/lesz dolga az egészségügynek.Egyre több.
csakafidesz
2019-08-23 at 09:43
A csapvíz sokkal veszélyesebb az egészségre, mint a kóla. Miért? Mert kilométereken át gyűjt magába mindenféle üledéket az ócska csövekből.
Török
2019-08-23 at 10:49
Ezért kell leszűrni :-)))) Akinek esze van az szűri.
állatanyó
2019-08-24 at 09:33
Csakhogy a hormon meg egyéb gyógyszermaradványok szűrés után is benne maradnak.
Theo
2019-08-25 at 01:09
Ezért kell lepárolni, lehet kapni desztilláló gépet.
Bakó László
2019-08-23 at 06:45
Az ilyen emberek zöme agyhalott,mindenben lecserélik a normálist,mivel zömuk abberalt,ratyi,pedofil,így a nők helyett mű szex műanyag babát használnak,cukor, méz, növényi édesítőszer helyett aszpartamos szénsavas moslekkal fertőzik a világot és csodálkoznak hogy nagyobb daganatok nőnek bennük mint a fejük,ami már üres, naponta kiló számra használnak műanyagot,olyan zöldséget, gyümölcsöt termelnek ami ízetlen, színtelen, szagtalan,ugyan az élősködők kevéssé tehetnek kárt bennük,mert olyan vastag, ehetetlen a héjúk, betiltják a disznót mert a muzulmánok utálják, egyébként a zsidók is de ők nem lázadtsk ezért,be kell tiltani a marha húst mert él itt indiai is,a csirkéket aljas módon kinozva tartják,az emberek álljanak át legelni,de az sem jó?
Rózsa
2019-08-23 at 05:22
Sajnálom a mai fiatalokat, mert az egész világon hülyeségekkel tömik a fejüket, de ezt már régen elkezdték. Már a mi generációinkat is mindenféle izmussal, informatikával, a jólét ígéretével kábítottak, csak nehogy a szüléink életviteléhez ragaszkodjunk. Ugyanezt teszik a mai generációkkal, és azzal, hogy nem kell a gyereket nevelni, majd ő egymaga eldönti minden esetben, hogy neki mi a legjobb. Kiplakátolták, hogy a gyerekek feljelenthetik a szüleiket is , ha a jogaik úgymond sérülnek stb, stb sérülnek. De itt van az informatika majd három dimenzióban kinyomtatják a műhúst, és akkor főzni sem kell.A szántóföld csak a génmódosított növények termelésére lesz használható és minden személyt egyénileg ízlésének megfelelő állagú, színű hambit nyomtat magának, majd mehet a rákkezelőbe. Azt hiszem itt az ideje, hogy az ember magához kapjon, és ezeket a lázító un. természetvédőket a választásokon kiebrudalja a kormányokból. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.
csakafidesz
2019-08-25 at 09:51
A szántóföldeken ma is műtrágya van. Volt egy döbbenetes film a BBC-n. A frissen feltört földön madarak százai szálltak a szántásra, csipkedték a kukacokat. A mezőgazdasági termőföldön ahol régóta műtrágyáznak egy madár se kereste a kukacokat. Ott a föld már halott.
Én
2019-08-22 at 22:50
egyék csak a szart, több hús marad nekem 😀
Nahát
2019-08-22 at 21:31
Már a parizert és a virslit is műhúsnak tartom, hát még ez a borzalmas véres-habos génmanipulált kotyvalék! A jövő üzlete. Mert Dagobert bácsiékat csak a még több pénz teszi boldoggá. Elég szomorú, ha valakiknek a még több hatalom, még több pénzen kívül nincs semmi életcélja. Soros is csak éli a maga értelmetlen, értéktelen, elherdált életét.
Török
2019-08-22 at 20:30
A CO2 a felső légkörben a napenergia 95%-át veri vissza az űrbe ahol az elnyelődik és csak 5% jut el a Föld felszínéig. Ha csökkentjük a CO2 mennyiségét a légkörben azáltal akkor ez a 95%-os arány lecsökkenhet akár 90%-ra is, ebben az esetben nyáron Budapesten nem 35-37 fok lenne a legmelegebb nap hanem elérheti a 60 fokot is. Délebbi európai országokban a 80 fokot is. Kíváncsi lennék ki menne ki az utcára 60-80 fokos hőségben? És minél több napenergia jutna le a Föld felszínére annál inkább beindulna a valódi globális felmelegedés a mostani hamis globális felmelegedés helyett és akkor a jégsapkák megolvadása révén a tengerek és óceánok több tíz méterrel megemelkednének és csak meg kell nézni a Földgömböt mennyi város épült tenger és óceánok közelébe, nos ezek víz alá kerülnének.
A fotoszintézis szót pedig tessék már értelmezni miről szól a sztori és hagyjuk békén a szerencsétlen CO2-t.
Laca
2019-08-23 at 08:23
Bocsi! Nem keverted össze véletlenül a gázokat?
Török
2019-08-23 at 10:47
Nem, miért? Leírtam hogy hogyan működnek a dolgok.
bl
2019-08-24 at 08:11
Török új klímaelmélete… Nagyjából így működik az emberi agy. Csak korlátozott mértékű logikát és információt tud “elfogyasztani”. Ezért lehet a zöldpropagandával is házalni.
Molnár József
2019-08-22 at 20:21
Több évszázados tapasztalat igazolja, hogy a műhús nem káros az egészségre. Az állatok viszont a bolygó vesztét fogják okozni. Kiirtani mindet.
Azt csak halkan kérdezném, hogy mielőtt az ember megjelent a földön és csak állatok voltak, akkor miért nem pusztult el az èlővilág? Azok az állatok civilizáltabbak voltak és tudtàk, hogy társaságban nem illik büfögni meg fingani?
Volt egy film ami eredetileg a nácizmus paródiája volt és abban volt olyan, hogy betiltották a húst. Sajnos a címére már nem emlékszem, de érdemes lenne újra bemutatni.
Még egy apróság, ebben a projektben egy magyar kretén tudós is részt vehetett, mert az egyik akadémikusunk a monsantónál ilyenekre fecséreli a tudását.
Kristóf
2019-08-22 at 20:26
Óriási tévedés az embert azonosítani a Teremtés ellenségével és utanzójával. Persze akit ő gyúrt sárból, attól még megértem ezt. Na de ez Magyarország!!!
állatanyó
2019-08-25 at 09:30
Hogy lehet több évszázados tapasztalat arról, hogy a műhús nem káros az egészségre, amikor ezek a fajta műhúsok alig pár éve léteznek? Akkor már inkább azt mondhatjuk, hogy több évezredes (nem évszázados) tapasztalat, hogy az állattenyésztés nem káros.
Egéybként hatalmasat tévedsz, amíg nem volt az ember, addig is rendszeresen pusztult az élővilág, például a dinoszauruszuk is kihaltak.
Kristóf
2019-08-22 at 20:11
Amúgy nem tudom, hogy mi az anyjukból akarnak műhúst termelni, ha egyszer ez a helyzet:
https://m.origo.hu/tudomany/20190818-drasztikusan-csokkent-a-novenyek-novekedese-es-fejlodese-vilagszerte.html
“Az egyre szárazabb levegő miatt szinte megállt a növények növekedése”
Csak az én megjegyzésem: sokkal inkább ez okozza az “éghajlatváltozást”, mint a CO2. A növényzet párolgása hűti a földi légkört, és komoly nyomáskülönbséget hoz létre, mozgatva a levegőt, a párás levegőt, ezzel nagyobb részben fenntartva a földi vízkörzést. Ezt a rendszert sikerült globálsátánéknak halálosan megsebesíteniük az iparukkal. A növényzet már az életét védi a párologtatás visszafogásával, így az életnek nem jut elég ereje a saját megújítására. A CO2 is gond, de korántsem ennyire. Mert amit a globalizált modern civilizáció előidézett, az az élővilágban egy öngerjesztő leépülési folyamat.
(Műhúst pedig egyen a bohóc Harry herceg és kvótanéger neje legfeljebb két gyerekükkel. És a sátánista haverjaik.)
Benedek Károly
2019-08-22 at 19:58
Mondjuk, ennél jobban érdekelne, hogy mi a Merkel-Orbán barátkozás konkrét háttere.
Elnyámmoghatunk holmi műgyantán és műhúson, de a vérünkre megy a játék.
Kristóf
2019-08-22 at 19:58
Ha a földi élővilág tönkretételén aggódnak, akkor legyen húskvóta. Országonként arányosítani kell a XII. századi népességet a maival, és az alapján kell elosztani, hogy ki mennyi húst zabálhat. A legalacsonyabb arányszámot produkálók megtarthatják mai fogyasztási szokásaikat, a többieknek arányosan csökkenteniük kell a fogyasztásukat. Aki “túlnépesedett” az koplaljon.
Kovács Imre
2019-08-23 at 23:03
Ez jó. Ehhez hasonló a kannibalizmus is, megoldja az éhezést és a túlnépesedést.
Netta
2019-08-22 at 19:20
Nem is olyan régen, valahogy úgy volt – leegyszerűsítve-, hogy az ember nevelte, takarmányozta az állatot. Az állat termelte a trágyát. Az ember a trágyával ápolta, gazdagította a termőföldet. Ott növényeket nevelt, melyeknek egy részét a maga számára, egy részét az állatok számára hasznosította.
És így, tovább.
A természetnek az örök körforgása ilyen szinten is érvényes.
A sátán antikultúrája szétrombolja az egész világot oda-vissza, alul-felül, széltében- hosszában…
Kristóf
2019-08-22 at 20:23
Így van. Csak sajnos már hazánkban a nemzeti oldal sem veszi észre, hogy a tudatába integrálták ezt az ördögtől való “európai” anti vagy nem anti kultúrát. A saját korábbi szerves műveltségét és mitikus gondolkodását már elveszítette.
Konkrétan azt hiszi, hogy az újabb gyárak és a szent mammon, szent gazdaság, szent GDP fog minket megváltani. Pont az istentelen rombolástól várják az élet megújulását. Mi ez, ha nem elmebetegség?
khm
2019-08-23 at 05:31
Ezt úgy hívják,hogy eladósodás.
A szent GDP,növekedésével pedig az adósság mértékét lehet csökkenteni. Megszüntetni sajnos valószínűleg azaz mindent kifizetni,soha sem sikerül,hisz addigra csinálnak a háttérhatalom emberei egy jó kis gazdasági válságot.
Kristóf
2019-08-23 at 08:27
Nem. Itt arról van szó, hogy az ember számára az élet a szent, vagy az ellenében építkező mesterséges világ. A konzervatív az a tudathasadt ember, aki lelkében az előbbit tiszteli, tudatával és hitével pedig az utóbbit. Lelkében a Teremtőt tiszteli, eszével és modern haladáshite szerint pedig annak utánzóját, a Gonoszt.
Az adósság csak a mesterséges világ egy technikai részlete. A szent mammon, szent “fejlődés”, szent műszaki vívmányok az ún. anyagi jólét miatt örvendenek általános tiszteletnek, és nem azért, mert Magyarország a növekedéssel szabadulni tud a külső adósságától.
Kovács Imre
2019-08-23 at 22:56
Így igaz.
csakafidesz
2019-08-25 at 09:47
Valamikor Európa lakossága kb. 50 millió volt és az emberek többsége a földeken dolgozott. Anno egy pár cipő 20 évre készült, a kabátokat rongyosig hordták és a nagyapa szekerét az unoka is használta, legfeljebb a lovakat cserélték.
Lehet azon vitatkozni, hogy jó-e az ipari társadalom, de már nem fogka Ágnes asszony a ruhát a patakban mosni. Az emberek fele pedig olyan improduktív munkát végez ami nélkül vidáman elvan a világ. (Pl. parkolóellenőr aki a kocsikat nézi és bírságol.)
Theo
2019-08-28 at 02:19
Vagy akar a marketinges. Ha csak azt vennenk amire szuksegunk van es nem kene mindent eldobni divatbol, akkor ilyen foglalkozas nem is kene.
Sokszor gondolkozom azon, hogy ebbol a nagy fejlodesbol mi lett olyan feltetlenul hasznos nekunk, de max. az automata mosogep es az intimbetet marad fenn a listan.
khm
2019-08-22 at 19:10
Ződburger!
Igazából kevés olyan étel van,ami megnyerő küllemet mutat,ha ZŐD! Kaján szmájli.
Netta
2019-08-22 at 19:21
imádom a tejszínes, petrezselymes parajkrémet. Amúgy. 🙂
Theo
2019-08-23 at 00:20
Nade minden nap?
jonascet
2019-08-23 at 06:21
Szójatejjel?
Kőhidi Róbert
2019-08-23 at 06:34
…és a tejszín honnan van benne? Nem annak a fránya, tehén nevű állatnak a tejéből? Tudod, amelyik a tudomány jelenlegi állása szerint üvegházhatású gázokat termel és elszívja előlünk a “zokszigént”! Nahát, nahát…!
Lúdtipró
2019-08-22 at 20:38
Újabb lépés a guminő mindennapos használata felé. Csak félek, hogy valamiképp megoldják a szaporodásukat is.
csakafidesz
2019-08-23 at 07:03
Már régen nem gumiból készülnek!
https://hir.ma/kulfold/szines-hirek/a-vilag-legrealisztikusabb-guminoit-mutattak-be-japanban/411618
máriakatalin
2019-08-22 at 18:55
És pont a németek kérnek többek közt a magyar élelmiszer gyártóktól GMO mentességi igazolást, mármint, hogy a szállított termék semmilyen formában nem tartalmaz géntechnikailag módosított mikroorganizmusokat. Röhej. A szilicium völgyiek agymenése nem fog bejönni.
Török
2019-08-22 at 18:40
Ezeket a jó kis rákkeltő GMO-s kajákat egyék azok akik kitalálták, ide Magyarországra ebből nem kérünk!
Tolnai Ferenc
2019-08-22 at 18:07
A homoszexuálisok után a vegánok az emberiség legnagyobb ellenségei.Németekneknek ha azt parancsolnák,egyék meg a saját szarukat,azt is megtennék.
csakafidesz
2019-08-23 at 06:51
Ki tudja? Egyébként halkabban, mert képesek lesznek a fekáliát, mint fehérjeforrást megfelelő vegyi kezeléssel étellé változtatni. (Lehet, hogy már ma is csinálják?)
Naprózsa
2019-08-23 at 13:36
Csinálják. S nem fogjuk kitalálni, melyik népségnek jutott eszébe ez a perverz ötlet: a japánoknak.
Bár én nem ellenőrizhettem a hírt, és nem is fogok jelentkezni próbaevésre, de állítólag sza.ból már csinálnak műhúst.
Hát igen…ezért érdemes volt a homo sapiensnek évezredeket tanulni, fejlődni…
Naprózsa
2019-08-22 at 17:14
Műnő szexre, műhús evésre, műcukor édesítésre = műember, lánynéven: biorobot.
Imádom ezeket az embermentő, Földért aggódó multimilliárdosokat, amikor kihaló orrszarvúk vadászata után összeülnek és kihaló kaviáros vacsorákon igazi véres bifszteket csámcsogva röhögnek rajtunk.
Csakhogy az ember nem így működik. Mi a műhalat nem szeretjük, de anno kifejezetten utáltuk a halízű csirkét, vagy a pépízű mirelit nyesedékeket, s az is aranyos, hogy ma már rá kell írni egy fagyasztott félkész húsos zacskóra, hogy “valódi húsból készült”.
Az ember agyának szüksége van állati fehérjére, ezért sem lehet gyereket vegán étrenden nevelni.
S lehet, hogy odáig fog fejlődni az elemi hiányérzet, hogy a végén a műhúsevők – miután már nem juthatnak tenyésztett állatok húsához se – végül valamiféle zöld szója gyanánt majd a milliárdos jótevőiket fogják megfőzni,…
…hamár csak azok lesznek igazi húsból…
Theo
2019-08-23 at 00:18
Csak az a baj, hogy nem lehet ezeket a “jótevőket” megtalálni, elérni, nincsenek köztünk. Ezért annyira bátrak a rohadékok.
Egyébként én a fűrészporból készülő eper ízesítés után már semmin sem csodálkozom.
Csak építjük az újabb onkológiai centrumokat. Mert ezek emészthetetlen “kaják”, de az is üzlet.
A rendes étel már ma is a felső tízezeré, 20-án külön ünnepsége volt a rendes kovászos kenyérnek, rendes lisztből. Na hol? A XII. kerületben.
Andromeda
2019-08-24 at 21:50
Én úgy tudom céklalével pirosítják a Mekinél a vegán burgert, ami ugyebár nem is olyan rossz. Azért azt tudni kell, hogy eleink jóval kevesebb húst ettek, és a katolikus egyház rendelkezései között ott van a böjtölés, a pénteken a Nagyböjtben a hústòl.
Theo
2019-08-25 at 01:00
Androméda, nem tudom, hogy honnan vesszük azt, hogy eleink pont mennyi húst ettek és mennyit nem.
Az ősember kizárólag vadászott, mégpedig állatokra. Nyilván azért, hogy megegye a húsukat. Később akkor nem evett az ember húst, állati zsírt, ha nem volt.
A cukor az, amit nem ettek eleink. A vegák viszont éppen ezt tömik magukba, mert valamiből kell energiát szerezni.
A heti egy nap böjt persze nem árt, de ezek a vegák mindent túl lihegnek.
A GMO szóját bezzeg megeszik…..
állatanyó
2019-08-25 at 09:26
Eleink hóval kevesebb húst ettek? Ezt így általánosságban nem lehet mondani.
Attól függ. Mikor és milyen eleink. Például tudtad, hogy a 16.században egy katona napi hús fejadagja egy font, azaz kb. fél kiló volt? Ráadásul többnyire marhahús, mert Magyarországon sokáig az volt a legolcsóbb és a leginkább elérhető. Szóval változó, koronként és társadalmi rétegenként. És az legalább “biohús” volt.
csakafidesz
2019-08-23 at 06:47
Ne szidd a műnőket. A legújabb japán szexrobotok kb. 3000 dolláros áron a “szakértők” szerint jobban tudják mozgatni a “hüvelyizmaikat” mint a szupermodellek. Sőt ebben az albán kecskéket is felül/alul múlják.
(Akinek műnő kell annak a kecske is megteszi..)
Naprózsa
2019-08-23 at 13:31
Nem szidom én, 🙂 kedves Csakafidesz!
Persze csak ha kapható műférfi is. De olyan, aki nem sörszagú, nem néz meccset mikor nekünk csacsoghatnékunk támad (vagyis mindig), nem horkol, és nem is fáj a feje, ha nekünk hébe-hóba egy kis pajzánkodásra támadna kedvünk…
Gábor
2019-08-22 at 17:06
1 Timóteus 4:3-4
Hát, így van ez
2019-08-23 at 15:59
Hát, zabálja az a műhúst, meg a többi sz@rt, aki kitalálta, meg akinek az anyja bóraxporért tilinkózott a brazil őserdőben, mert nem ismerte még az inggombot sem.
Egyúttal azt kívánom neki, hogy életében soha többé ne is egyen mást !!!
Iván cár
2019-08-30 at 07:22
Azta! Milyen igazad van! Hátborzongató!