A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) bejelentette, hogy élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti az újranyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését.
A hivatal közleményében kiemelte, hogy nyitás előtt mind az üzemi, mind a vendégforgalmi helyiségekben fertőtlenítőszeres takarításra van szükség, és az edényeket is át kell mosni.
A raktárkészletet szükség esetén selejtezni kell, és az önellenőrzési rendszert is ajánlott felülvizsgálni. Ételt csak kifogástalan állapotú létesítményben, felkészült személyzettel lehet készíteni
– tették hozzá. A Nébih hangsúlyozta, hogy a védelmi intézkedéseket az üzemeltetőnek kell betartatnia, de közös érdek, hogy a szabályokat ne szegje meg senki, mert úgy kitolódhat a visszatérés a normál működési rendhez.
A koronavírus továbbra is fertőz, ezért a járvány elleni védekezésre változatlanul figyelni kell
– hívták fel a figyelmet. Az ajánlások a Nébih-honlap koronavírusról szóló felületén olvashatók.
Forrás: MTI; Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok (illusztráció)
Facebook
Twitter
YouTube
RSS