Az ellenzéki sajtó Miniszterelnökséget és Gundelt köpködő cikkeinek hatására több ezer gyűlölködő üzenetet és kommentet kapott a világhírű Gundel étterem, az ott dolgozó kollégákat pedig fröcsögve szidalmazták, személyében sértegették – derült ki abból az interjúból, amelyet Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője adott a 24.hu-nak. “Az indulat teljesen sokkoló volt. Amikor ez az egész kirobbant, először egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy tényleg ez történik. Nem a Gundel étterem szenvedett, hanem az emberek, akiknek fel kellett venniük a telefont, vagy szembesülni a több ezer gyűlölködő üzenettel és kommenttel” – mondta Peter Knoll. Elárulta, az ő döntése volt, hogy milyen áron üzemeltetik a miniszterelnöki menzát, a menza és az étterem közötti árkülönbséget pedig a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja.
Az étterem leértékelésével, lejáratásával párhuzamosan ellenzéki kommentelők és fenyegetők hada szállt rá a Gundel étteremre – olvasható abban az interjúban, amelyet a Gundel ügyvezetője adott a 24.hu-nak. Peter Knoll kiemelte, sokkolta az ügy.
Az indulat teljesen sokkoló volt. 1995 óta élek Magyarországon, a szívem is ide köt, mindent próbálok pozitívan nézni, ilyen a természetem. De amikor ez az egész kirobbant, először egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy tényleg ez történik. Miután láttuk, hogy mekkora ügy lett ebből az egészből, először a munkatársakkal kezdtem el foglalkozni, mert ők voltak leginkább kitéve a gyűlöletnek. Nem a Gundel étterem szenvedett, hanem az emberek, akiknek fel kellett venniük a telefont, vagy szembesülni a több ezer gyűlölködő üzenettel és kommenttel. Nem tudom, el tudja-e képzelni, hogy fiatal huszonéves telefonos operátorként fogadja a hívásokat, és emberek fröcsögve szidalmazzák, személyében sértegetik. Az emberek szenvedtek leginkább, és ezt sajnálom a legjobban. Emberek teszik ezt más emberekkel, akik csak a munkájukat végzik. Szerencsére nem volt tettlegesség, mert a hölgy, aki a telefonokat kezelte, fiatal korához képest elképesztően professzionális volt. Képes volt a betelefonálóknak nyugodtan elmagyarázni, hogy mi az oka az árak közötti különbségnek, és utána mindig vége lett a beszélgetésnek. Mivel ezt az egyetlen interjút adom a témában, engedje meg, hogy itt köszönjem meg a kollégáim fantasztikus helytállását az elmúlt egy hétben. Nagyon sajnálom, hogy mindezen keresztül kellett menniük
– jelentette ki Peter Knoll.
Az ügyvezető arról is beszélt, hogy az ő döntése volt, milyen áron üzemeltetik a miniszterelnöki menzát, a menza és az étterem közötti árkülönbséget pedig a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja.
A Gundelben gyönyörű környezetben lehet étkezni, ahol felszolgálók szolgálnak ki és Zsolnay készlettel terítünk. Az ételek tálalására nagyon sok idő és energia megy el. A Karmelita pedig egy önkiszolgáló étterem, ennek megfelelő adagokkal. Ez így mind együtt indokolja az árkülönbséget. A különbséget a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja. Amit a menzán felszolgálunk, az egy nagyon egyszerű somlói galuska, több helyen is látni róla képet. De ha a Gundel étteremben megnézi ugyanezt, jelentős a különbség az elkészítésben és a tálalásban. Bár ez nem egy gasztronómiai interjú, ha egy nagyon szakmai példát szeretnék mondani, amikor például mazsolát darabolunk és zselésre főzzük, hogy utána tökéletes formában helyezzük a pohárba, az teljesen más technológia, és más költségei is vannak. Ez egy példa, de sok ilyen van. A Gundel Étteremben szabadon tartott biocsirkéket használunk, a menzán pedig egyszerű csirkéket. Ha a Gundelben rendel tésztát, a konyhánkon készített, házi tésztát kap, a Karmelita menzán természetesen nem. Ez jelentős különbséget jelent a költségekben
– világított rá Peter Knoll.
Megírtuk, az ellenzéki politikusok üggyel kapcsolatos uszítása azért is döbbenetes, mert a Gundel miniszterelnöki árait kifogásoló politikusok hasonlóan kedvező áron, 800-900 forintért ebédelhetnek a Parlamentben és a Képviselői Irodaházban. A Gundelt még Kóka János is megvédte. Ami a Gundel körül megy, az ugyanolyan rosszízű, populista demagógia, mint ami ellen általában azok emelnek szót, akik most elárasztják az éttermet negatív kommentekkel – írta egy kommentben Kóka János. Mint a korábbi SZDSZ-es politikus hangsúlyozta, a Gundel évtizedek óta különböző kormányok, közintézmények beszállítója, amelyről az ellenzéki politikusok is tudnak, hiszen évek óta hasonló áron ebédelnek a Parlamentben.
A vezető képen Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője látható. Fotó: xpatloop.com
Facebook
Twitter
YouTube
RSS