Enni márpedig kell: íme a FINA- menü, ahogy az Up and Down-ban készítik

Isten falatokat is segítségül hívtak a 17. FINA Világbajnokság szervezői a világverseny népszerűsítésé érdekében, ugyanis a gasztronómia szerelmesei a főváros hat vezető éttermében találkozhatnak a FINA- menü fenséges, gondosan megalkotott fogásaival. A rendezők Rudits Károlyt, a LouLou étterem korábbi tulajdonosát kérték fel egy reprezentatív gasztronómiai programot megszervezésére. Az ételsort Mogyorósi Gábor, a Lacikonyha séfje, a Magyar Gasztronómiai Egyesület versenyeinek egykori résztvevője, mai zsűritagja állította össze. Mindegyik tányér hosszas kísérletezés eredménye, egy részük az MGE Hagyomány és Evolúció, illetve Czifray szakácsversenyén tűnt fel.
A PestiSrácok.hu a Fővám téri Up and Down-ba látogatott el tesztelni az egységesen 2017 forintba kerülő fogásokat tartalmazó menüsort. "Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Rudits Károly úr felkért minket is. 2015 novemberében nyitottunk, így egy fiatal lokálnak számítunk. Magyar- ázsiai fúziós étterem vagyunk, fine dining stílusban tálaljunk többek közt magyaros fogásainkat, amelyek frissítésénél használjuk Ázsia ízeit, például szezámolajat, szójaszószt, koriandert." -meséli Nguyen Dono üzletvezető.
A háromfogásos FINA- menü felütése két remekbe szabott előétel: egy meggyleves valamint egy padlizsán kaviár sült paradicsommal."A tiszta, átlátszó levesünk lecsepegtetett meggylevet és minimális görögdinnyebelsőt tartalmaz, amit tálalásnál fagyos, üdítő meggyre öntünk rá. A második előételnél a padlizsánt és a kápiaparikát lángon megsütjük, így kap egy kis füstös aromát, lepréseljük őket, forrázott salott hagymával és sushi ecettel megbolondítjuk, végül héjtalanított sült paradicsommal koronázzuk."- magyarázza Szabó Gábor séf.