Sok elmebeteg dolog van, amit ha megérteni nem is, el lehet fogadni, meg sok olyan sértés van, amit le lehet nyelni, de amiben nem ismerünk tréfát, azok a gyermekeink, a kultúránk, ennek pedig szerves részét képezi a gasztronómia is, amit imádunk, és ami szintén megérdemli, hogy megvédjük. Szóval most ezt fogjuk tenni, mert a WOKE haladók szerint a “white food”, vagyis a “fehér kaja” nem más, mint vajas kenyér, párizsi és krumpli, a bevándorlás meg szerintük ezért is fontos, mert a migráns ételek színt visznek ebbe az unalomba. Itt az ideje tehát, hogy az ételekről beszélgessünk egy kicsit.
Facebook hozzászólás
VB
2023-10-03 at 09:33
Tehát, fehérrépa, kókusz,krumpli,vaj,tej,tejtermékek, csak pár példa arról, hogy mind fehér színű. Tehát rasszisták.
A hó is az, a papír is. Hogy lehet, hogy a fekete tinta/ceruza kisebbségben van a fölényeskedő papírral szemben? Írjunk fehér tintával fekete papírra! A cukor is fehér, mert a magyarok rasszisták és nem ültetnek cukornádat (!), ami barna cukrot eredményez. Az hogy a fehéret színezik melasszal, a legundorítóbb rasszizmus! Megkérdezték a cukrot, hogy beleegyezik-e?
A jég is fehér, hogy rohadjon meg! A jegesmedvéről nem is beszélve! Az mekkora rasszista állat!
De vissza a lényegre:
A fehér ember kajája egészségtelen, főleg a magyaroké! A disznó sárban fetreng, a tehén telefingja a bolygót, a (fehér) kisbabák úgyszintén, de csak a fehérek! A birka is csak zabál, szarik és fingik, a kecske is. Meg az összes állat. Csak a bolygómentő wokeos degeneráltak nem. De mutassanak jó példát nekünk, elavultaknak, kezdjék el felzabálni a rovarokat, a szart amit mi kinyomunk, a szemétből építsenek maguknak házat. Mi jól elvagyunk az évezredek alatt kialakult és megszokott formánkkal, az ételeinkkel.
Naprózsa
2023-10-02 at 16:34
Kedves Theo 23:07!
Nyers hal, ráadásul rizzsel? Brrrrrr!
A férjem azzal szokott anno viccelődni, hogy bajban leszek már mikor a kínaiak átveszik a homo sapiens feletti uralmat, mert kénytelen leszek az önéletrajzomban hazudni.
Valahogy így:
“Már kisgyerekkoromban is imádtam a rizst…”
(Annyira nem komálom a rizst, hogy nem is főzünk otthon. Noha mi mind krumplisok vagyunk, de mondjuk egy vendéglőben rendelt többszemélyes vegyestálban szokott lenni rizs is, így a tálból kivett rántott hússzeletről elég macerás a rizst szemenként lepöccinteni, nehogy egy szem is a számba kerüljön.)
Reméljük tehát, hogy se kínai, sem japán uralmat nem kell megélnünk, bár a faggyúbűzös kötelező birkamenza rémképére komoly esélyünk van itt Európában…
Naprózsa
2023-10-02 at 16:17
Kedves Kálmán nem a mezőről!
Köszi a javítást: tehát a magyar étel nem íztelen.
De ha már helyesírást joggal javítunk, akkor segítsenek a magyartanárok, és mi is hívjuk fel együtt a figyelmet arra is, hogy mikor megszólítunk a szövegben valakit, akkor tegyünk már elé egy vesszőt is, úgy egyértelmű.
Nem vagyok helyesírás náci, magam is sokat hibázok és csak az érthetőség érdekében javasolnám a kommentelő társaknak.
Példaként: Te egy gonosz szörnyeteg vagy, Ursula van Lejjebb.
Papamaci
2023-10-02 at 15:46
Kenyér, párizsi, krumpli.
Ez nem fehér kaja, hanem Jákob kaja.
Kálmán, nem a mezőről
2023-10-02 at 09:01
Naprózsa
Mindig szívesen olvasom hozzászólásait, mert egyetértek. A mostanit illetően dőreség lenne vitatkozni, mi miért nem ízlik Önnek, és nekem miert igen. Csak annyi a megjegyzésem, ha vmi nem ízlik, az lehet rossz ízű vagy íztelen, ízetlen pedig a tréfa, de ki tud itt már magyarul? Ez nem Önnek szól!
Theo
2023-10-01 at 23:07
Kedves Naprózsa,
Ki ne felejtsük a sushit!
Sima rizs, mikroszkopikus zoldsegdarabokkal, vagy fertőzött nyers haldarabkakkal keverve, ehetetlen tengeri gazba tekerve, -nálunk legalábbis-, rohadt drágán.
Mindig jót röhögünk, mikor fiatal csajok áhítattal eszegetik.
pm
2023-10-01 at 18:23
Jaj-jaj- olyan dolgokat veszünk magunkra, amiket nem kéne, mert felesleges.
Amúgy az említett példa : vajas /margarinos/ kenyér/toast/, párizsival, egy remek példa arra hogy mennyi silány vackot tömünk magunkba. Ez a három összetevő megtestesíti a nagyüzemi élelmiszeripar “krémjét”.
mindhárom a ki tudja mi van benne /de jobb ha nem tudjuk/ kategória.
Naprózsa
2023-10-01 at 18:04
Biztos mellényúltunk a családdal, de eddig egy-két orosz étel, a gyros, sopszka saláta kivételével nemigazásn sikerült megkedvelni egyetlen más nemzet kajáját se, s ebbe a bűnédes török, a nemédes nyugati édességek is beleértendők, nem beszélve a francia hagymalevesről, a német barnamártásról vagy az ízetlen föttkrumpli-majdnemnyers köretekről. Sőt a lengyel vajjal készült rántotta se lett a kedvencünk.
Egyszer végigettünk egy kínai vendéglő gasztro-menűjét. A tengeri nyálkalevestől a 7 féle ízetlen ételen át a sültalmáig derekasan megettünk mindent, és éhesek maradtunk, a szaké volt (antialkoholista létemre) az egyetlen emlékezetes a végén.
Lehet, hogy a világ odavan más nemzeti inyencségekért, de nem is sejtik, hogy mit vesztenek egy sajtos tejfölös lángos, rakottkrumpli, vadasmarha, kapuvári bicskás pecsenye, lecsó, gulyásleves, hortobágyi palacsinta, somlói ismerete hiányában…
Magyar gyomorba tengeri nyálka-herkentyű helyett halászlé való!
Matu
2023-10-01 at 17:50
Ha csak egy “alap” magyar szakácskönyvet megnézne, rájönne, hogy elég nagy a választék kaja dolgában, és egy ilyen szakácskönyvben még nincsenek is benne a tájanként változó “kaja-kincsek”. És akkor még csak a magyar konyháról van szó. És az unalmas fehér konyhába bele- tartozik a francia, olasz, spanyol, német, cseh, orosz, zsidó és az összes többi is. Igaz, ritka bennük a tücsök…de attól még változatos és ízletes.
Nagy Péter
2023-10-01 at 17:35
Mert a művelt-kehesztheény nyugaton a gasztroblogok valóban szánalmas…mit várunk egy buta hőzöngő, magáról sem tudo népek gyülevész hadáról, akik hol ezek, hol azok…de még maguk se tudják, hogy kicsodák, és a legnagyobb tettük, hogy saját múltat kreálnak, leginkább a miénket ellopva…
A magyar gasztronómia a legjobb a világon..olyan változatos, ízletes és finom, amit vétek elbaszni a migránsok szarjával….jelzem nekem sincs semmijük…milyük is lehetne ott a sivatagban, az afgán hegyekben??? Aki ezt a faszságot kitalálta az tuti egy vegan buzi….
Theo
2023-10-01 at 15:43
A gasztronomia fontos nemzeti jellegzetesség és a nemzeti, ünnepi hagyományok fontos része.
Persze, hogy gyilkolni kell ezt is, ha egyszer meg akarják szüntetni a nemzeteket. Csodálom , hogy hamarabb nem jutott eszükbe.
Borbás Mária már rég Kossuth díjat erdemelne, ő volt az első, aki a gasztronomian keresztül, szórakoztatóan és kedvesen bemutatta a nagy magyarság kultúráját.
Jobban kéne erteklnunk az ilyen embereket, akik a pártpolitika mocsaran felulemelkedve képesek az egész nemzethez szólni.
Jut eszembe, ha az eredeti kritika a német kaját érintette, akkor valamennyire el lehet fogadni :)))
Sarolta
2023-10-01 at 15:20
A migri is ha ledolgozna napi 16 órát olyan haláli unalmas lenne.
Beleskapitány
2023-10-01 at 14:29
Én szívesen megkóstolok bármit. (Még a tücsköt is, miért ne?) Nem gondolom, hogy létezik fehér kaja, vagy nem fehér kaja. Szerintem mindenki azt egye amit akar.