A Vajdahunyad várában a hétvége főszereplője a süllő
Harmadjára rendezik meg hétvégén a Budapesti Halfesztivált, ami a nagy érdeklődésre való tekintettel új helyre, a városligeti Vajdahunyad várába költözött. Ez a váltás igazán jót tett a rendezvénynek, hisz nincs akkora tömeg, mint az elmúlt években, és a felhozatal is végre kibillent a szokásos sült keszeg, halászlé, rántott hal szentháromságból.
HORPÁCZI DÁVID- Nullahategy
Erős a mezőny, az előbb említetteken kívül grillezett makréla, lazac burger, sushi, haltepertő, sőt még vodkával készült halleves is terítékre kerül. Oké, megvannak a szokásos vállalhatatlanul olajos lazacfilék és rommá sütött keszegek is, de meglepő módon kezd kikopni ez a sok vacak.

Idén a központi téma a balatoni régió és a süllő. Sajnos az utóbbit leginkább paprikás lisztben kisütve vagy rántva kínálják, ami komoly meggyalázása ennek a nemes halnak, de talán a jövőben ezen a téren is előre mozdul a fesztivál.