vegyipar
Saját magunk gyilkosai vagyunk: a zöld őrület, amikor a mezőgazdaságból vegyipar lesz – Kocsmai igazságok
A nagyipari mezőgazdaság hiába alapja elvileg az európai élelmiszerbőségnek, a modernitás egyik legnagyobb tévútja. A mennyiség ára ugyanis a minőség egészen elképesztő mértékű romlása és általában az ember teljes elszakadása a természettől. Már régóta zömében vegyipari termékeket eszünk, nem élelmiszereket. Ráadásul erre az ipari őrületre rátelepedtek ideológiailag a zöldeknek nevezett szobatudósok, akik a városi idióták legvadabb részét alkotják: ők azok, akik szerint egy tehén környezetszennyező, de az ő műanyagba csomagolt életük maga a környezettudatosság. A történelemben eddig az volt a tapasztalat, hogy a sikeres ordas ideológiákat okos pszichopaták menedzselik, és a dühöngésbe hajló vakbuzgóságot meghagyják az utcai rohamosztagosoknak. A haragoszöld mozgalmakban azonban nem lehet okos embereket találni, azokat utcai verőlegény szintű intellektussal rendelkező, a szellemi fogyatékosság alsó határán mozgó kretének vezetik. Persze van tartótisztjük, általában Amerikában, de a "mozgalom" maga önjáró, a gazdái alól is kipusztítja a termőtalajt. Szabó Gergő és Bálint Botond a Kocsmai igazságokban. Botka László, Szeged ellenzéki polgármestere is kérlelhetetlen ellensége a gonosz „vegyiparnak”!
A rossz hír az, hogy a modern, a posztmodern társadalom, sőt, a jogállam, a fékek és ellensúlyok, a szójalatte és a vegán kaja is a vegyiparon múlik, ugyanis szinte minden ipar vegyipar is részben-egészben. A festéket például, amit szétlocsol a Momentum, még ha állítólag környezetbarát is, a vegyipar csinálja. Nagyon kíváncsi lennék, amikor Botka elvtárs a gonosz kapitalistákkal tárgyal, milyen alapon gondolja azt, hogy a világon egyedül Szegeden lesz olyan ipar, ami egyetlen molekulányi melléktermék nélkül állítja elő Greta Thunberget, nyilván valami természetes anyagból, mondjuk bambusz szívószálak reciklálásával.