Egyetlen karácsonyfa sem teljes a szaloncukor, a hagyományos magyar szaloncukor nélkül – írja az About Hungary. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által működtetett információs portál angol nyelvű kiadásából az is kiderül: a híres magyar cukrászok saját recepteket készítenek, és ma már sokféle stílusban és ízben gyártják a szaloncukrokat.
A hagyományos magyar szaloncukor nélkül nem lehet teljes egyetlen karácsonyfa sem. A híres ünnepi édességet színes fóliába csomagolják, mindkét végén körbecsavarják, mint egy mini keksz. Nagyon szezonális édesség, így tudod, hogy itt a karácsony, amikor a polcokra kerül – ismerteti az About Hungary ma megjelent írásában. Ebben azt is felidézik, hogy “a szaloncukor a XIV. századi Franciaországba nyúlik vissza, és az a hagyomány, hogy a karácsonyfát édességekkel díszítik és az ünnepi időszakban elfogyasztják”. Hozzáteszik: a híres magyar cukrászok, köztük a Gerbeaud és a Stühmer saját recepteket készítenek, és ma már sokféle stílust és ízt gyártanak.
A szaloncukor nagyon úgy néz ki, mint egy csokoládéval bevont bonbon, és a gesztenyétől a népszerű zselével töltött opcióig sokféle változatban kapható. A legjobb hely, ahol kipróbálhatod ezt a hagyományos magyar édességet, a sok karácsonyi vásár valamelyikén, de akár bátran kivadászhatod a receptet és elkészítheted magad!
– olvasható a Miniszterelnöki Kabinetiroda által szerkesztett portál angol nyelvű kiadásában.
Forrás: About Hungary
Facebook
Twitter
YouTube
RSS