A Jobbikhoz közel álló radikális Koppány Csoportról tavaly derítette ki a Hír Televízió Célpontja, hogy a Fidesz-székház megtámadásáról, egyetemek, hidak elfoglalásáról elhíresült, szélsőbaloldali Hallgatói Hálózattól (HaHa) kap tanácsokat. Az értesülést a szervezet alelnöke, Balogh István megerősítette: „Rájöttünk, hogy kell nekünk a vérfrissítés, hiszen annyira jól és tisztán látják a helyzetet ezek a fiatalok [a HaHa], hogy mit kellene csinálni.”

A Hír Televízió a napokban a kormányellenes tüntetések több szervezőjének bűnügyekkel terhes múltját tárta föl, amit a máskor a sajtószabadságért és a tényfeltáró újságírásért aggódó balliberális médiumok karaktergyilkosságnak minősítettek. A Hír TV például beszámolt arról, hogy a tüntetések visszatérő szónoka, Várady Zsolt, az Iwiw egykori internetes közösségi portál alapítója kábítószer birtoklása miatt került összetűzésbe a hatóságokkal a kétezres évek elején. Várady így próbálta bagatellizálni a bűncselekményt: 0,19 gramm nettó tömegű növényi ágvégződéseket találtak nálam a Margitszigeten egy nyári estén, amelynek a becsülhető hatóanyag-tartalma (kannabinoid vegyületek-delta 9THC) 0,02–11,61 milligramm volt. Ez a Btk. 23. paragrafusa alapján a csekély mennyiség felső határának (1,0 gramm) az ötvenmilliomod-nyolcvanhatezerszázharmincketted része – írta.

A tüntetések egy másik szervezőjéről, Gulyás Balázsról (az MSZP-s Gurmai Zita fiáról) kiderítették, másfél éve a KRESZ-t megsértve súlyos közúti balesetet okozott, ami miatt egy kisgyermek súlyos sérülést szenvedett. Gulyás azzal támadott vissza, furcsállja, hogyan szerzett tudomást erről a Hír TV. Egy másik tüntetésszervező zűrös múltja is kiderült: Kalocsai Kinga PM-aktivista ellen személyi szabadság megsértése miatt folyt büntetőeljárás, ám közkegyelem miatt nem kapott büntetést. Ennek kapcsán Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a Hír TV-nek azt mondta: Kalocsai kilépett a PM-ből, amúgy elismert tüntetésszervező, és büszkék, hogy fontos ügyekben a társai lehettek.

Eközben az ugyancsak kormányellenes tüntetéseket szervező Nemes Balázs nem a joggal került összeütközésbe, hanem saját korábbi nézeteivel: róla kiderült, tavaly tavasszal jelentkezett a kancellária gyakornoki programjára, ám nem felelt meg a követelményeknek, ezért nem vették föl.

Mesterházy Attila volt MSZP-elnök tegnap az interneten a Hír TV-t támadta, amiért szerinte ilyen „pitiáner, kicsinyes” ügyekkel foglalkozik, és reméli, emiatt még több ember megy majd az utcákra. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő pedig ironikusan így reagált a „civil” tüntetésszervezők egyre újabb bűnügyeire: „El a kezekkel Váradytól! Szabad kábítószerezést a nagy hangú milliárdosoknak! P…ába az oknyomozó újságírással, ha új-szoclib celebecskék disznóságai derülnek ki!”

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: echelon8.org