A fogyatékossággal élő személyek világnapja alkalmából szervezett Érték Vagy! Gálán bejelentette az államtitkár, hogy újabb elemmel bővül az Érték vagy! program: elkészült egy album, amely képekben mutatja be az ország különböző helyszínein különböző munkakörökben dolgozó megváltozott munkaképességű emberek mindennapjait. Az albumnak nem a társadalmi érzékenyítés a célja, inkább az információátadás, az ismeretterjesztés, az élethelyzetek bemutatása.

Forrás: Facebook/Fülöp Attila

Fülöp Attila elmondta, hogy 2010-ben a megváltozott munkaképességű embereknek csupán 18 százaléka dolgozott, mivel az állam “rossz szocializációt” követett, amely “a segélyek könnyű, de kiszolgáltatott világába sodort sokakat”. Az államtitkár kiemelte: jelenleg majdnem minden második megváltozott munkaképességű ember bérből és jövedelemből tartja el magát és családját, a foglakoztatási ráta pedig ebben a célcsoportban 50 százalékra nőtt.

Forrás: Facebook/Fülöp Attila

A kormány továbbra is azért dolgozik, hogy még több segítséget nyújtson, és még több akadályt hárítson el azon emberek életéből, akiknek a legnagyobb szükségük van erre

– hangsúlyozta Fülöp Attila.

A 2023-as év Érték Vagy! díjazottjai az alábbiak: az év befogadó munkáltatója a Szerencsejáték Zrt., az év fejlesztő foglalkoztatója a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény, az év foglalkozási rehabilitációs szolgáltatója a KézenFogva Alapítvány, az év rehabilitációs munkáltatója a Mécses Szolgáló Közösség Egyesület lett, négy munkavállaló pedig Mindennap hős díjat vehetett át.

Forrás/Fotó: Facebook/Fülöp Attila