sonka
Nőtt a magyar élelmiszerek aránya a boltokban
A legfontosabb, legkeresettebb élelmiszerek kínálatában nőtt a magyar termékek aránya tavaly – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) osztályvezetője a Magyar Húsiparosok Szövetségének csütörtöki sajtórendezvényén, Budapesten. Kasza Gyula közölte, hogy a Nébih vizsgálata szerint 2020-ban 70,5 százalék, 2021-ben 71,3 százalék volt az üzletekben a belföldi beszállítók termékeinek aránya. A magyar tulajdonú üzletláncok teljesítettek a legjobban: a Coop kínálatában 82,2 százalékos, a CBA boltjaiban 78,7 százalékos részesedést mért a magyar termékekre a hivatal.Nébih: Biztonságosak a húsvéti sonkák, de jelölési hibák előfordulhatnak
Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak – közölte a Nébih pénteken az MTI-vel.Drágábban ugyan, de elég füstölt árut szállítanak a boltokba húsvétkor
Nem várható ellátási zavar a húsvéti füstölt húskészítmények piacán, az ágazati vállalatok széles kínálattal készülnek, azonban a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Éder Tamás elmondta, hogy a húsvéti füstölt hústermékekből évek óta mintegy 6-7 ezer tonna fogy, idén is hasonló forgalomra számít.Úgy evett GMO-s sonkát, hogy nem is tudott róla? - Kis magyar GMO-körképünk következik
Már nálunk is kapható a GMO-mentes sonka - derült ki egy népszerű magyar húsfeldolgozó reklámjából, amelyről rögtön az juthat eszünkbe, hogyha már nincs benne, akkor eddig ezek szerint volt? Esetleg a többi sonkában is, vagy már a hurkát és a kolbászt is megfertőzte a GMO? Elvileg még az Alaptörvény is tartalmazza Magyarország GMO-mentességét, mégis hazánk területén csak a fajták termelése tiltott, míg számtalan GMO-növény termését hozhatjuk be és dolgozhatjuk fel. Tehát, bár Magyarország élen jár a GMO-mentesség szabályozásában Európában, a gyakorlatban bizony simán előfordulhat, hogy a tudtunkon és az akaratunkon kívül olyan terméket fogyasztunk, amelybe genetikailag módosított összetevő is található, például olyan állatok húsát fogyasztjuk, amely GMO-s takarmányon hízott meg.Orbán Viktor is elkészítette a húsvéti sonkát (videóval!)
Orbán Viktor is elkészítette a húsvéti sonkát nagyszombat délután. Magyarország miniszterelnöke egy Paul Bocuse-tól kapott kötényben osztotta meg a Facebookon saját, ünnepi fogásának receptjét. A miniszterelnök boldog feltámadást, és szép húsvétot kívánt mindenkinek.Ajánljuk még