Pesti Srácok

Főszerepben a hagyományos magyar szaloncukor

null

Egyetlen karácsonyfa sem teljes a szaloncukor, a hagyományos magyar szaloncukor nélkül – írja az About Hungary. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által működtetett információs portál angol nyelvű kiadásából az is kiderül: a híres magyar cukrászok saját recepteket készítenek, és ma már sokféle stílusban és ízben gyártják a szaloncukrokat.

A hagyományos magyar szaloncukor nélkül nem lehet teljes egyetlen karácsonyfa sem. A híres ünnepi édességet színes fóliába csomagolják, mindkét végén körbecsavarják, mint egy mini keksz. Nagyon szezonális édesség, így tudod, hogy itt a karácsony, amikor a polcokra kerül – ismerteti az About Hungary ma megjelent írásában. Ebben azt is felidézik, hogy "a szaloncukor a XIV. századi Franciaországba nyúlik vissza, és az a hagyomány, hogy a karácsonyfát édességekkel díszítik és az ünnepi időszakban elfogyasztják". Hozzáteszik: a híres magyar cukrászok, köztük a Gerbeaud és a Stühmer saját recepteket készítenek, és ma már sokféle stílust és ízt gyártanak.

– olvasható a Miniszterelnöki Kabinetiroda által szerkesztett portál angol nyelvű kiadásában.

PestiSracok facebook image

Forrás: About Hungary