Az angliai Fine Food Guild által szervezett Great Taste Awards elnevezésű versenyt sokan egyszerűen élelmiszerpari Oscar-díjként emlegetik. Idén 35 kategóriában osztották ki a díjakat, a csokoládéktól kezdve egészen a hústermékekig és borokig. Ezen a megmérettetésen nyerte el a magyar Bonbonier Csokoládé Manufaktúra francia konyakkal ízesített trüffelje a legjobb csokoládénak járó elismerést.
A bírák kiemelték, hogy a díjazott termékben a konyak selymesen, kiegyensúlyozottan harmonizál az étcsokoládé kakaós, fűszeres ízével. Lenyűgözőnek, az este fénypontjának tartották a kóstolás élményét, mint mondták:
A csokoládéhéj roppanását, az azt rejtő tölteléket, amely harapáskor krémes, majd kitartóan lassan olvad, kellemes konyak ízt hagyva maga után.
Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatier-je, aki üzlettársával, Csomor Tamással tavaly nyitotta meg látványmanufaktúráját a Ráday utcában így nyilatkozott az elismerésről:
Az előző díjunk megünneplése alkalmából a barátainktól kaptunk ajándékba egy üveg francia konyakot. A jó hangulatú este során nemcsak az üveget nyitottuk ki, hanem egy tábla étcsokoládét is. Hamar megszületett tehát az ötlet, hogy mivel is készüljük az idei Great Taste Awardsra. Hosszan finomítottam a receptet, mire elnyerte végleges formáját. Külön öröm számomra, hogy egy ilyen klasszikus ízkombinációval is ki tudtam vívni a zsűri elismerését és az ezzel járó egy csillagos minősítést. A gasztronómiai versenyek ízvilágban nagyon innovatívak, klasszikus ízekkel külön kihívás versenyezni.
A séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből és gasztrobloggerekből álló 500 fős zsűri márciustól szeptemberig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. Ebből a 12 777 termékből csupán 205 termék nyerte el a legmagasabb minősítést. A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen jelzés a fogyasztók felé bárhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárolnak.
Forrás: Ízeléset.hu; Fotó: Szeretlekmagyarorszag.hu (illusztráció)
Facebook
Twitter
YouTube
RSS