Az Európai Bizottság a baloldali mainstream médiával karöltve kezdte el propagálni, hogy az európaiaknak meg kellene tanulniuk bogarakat enni. És ekkor eszünkbe juthat a Karinthy Frigyesnek tulajdonított híres reklámversike: Mondja marha, miért oly bús? Olcsóbb a ponty, mint a hús. Az időszerű változat: Mondja marha, miért oly bús? Olcsóbb a rovar, mint a hús.
Amióta az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2021 júniusában három rovart emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánított, egyre több szervezet és médium kezdte el propagálni, hogy milyen előnyei lennének, ha hús helyett rovar alapú étrendet követnének az európai polgárok. A rovarevés támogatását az Európai Unió annyira komolyan vette, hogy szorosan együttműködik a The International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF) nonprofit szervezettel is, amely a rovartermesztési ágazat érdekeit képviseli az uniós politikai döntéshozók, az európai érdekelt felek és a polgárok felé. Saját bevallásuk szerint
a fő küldetése, hogy az európai intézményekkel folytatott folyamatos párbeszéd révén elősegítse a rovarok szélesebb körű felhasználását, mint alternatív és új, az emberi fogyasztásra és az állati takarmányozásra alkalmas fehérjeforrást.
A szervezet az utóbbi évben több publikációt is közzétett arról, hogy milyen előnyökkel járhatna, ha az élelmiszeripar rohamléptekben elkezdene átállni a rovar alapú takarmányozásra, az európaiak pedig lemondva a húsokról, rovar alapú étrendre térnének át. Az IPIFF honlapján található ismertető szerint, a rovarok sok olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyek fontosak az emberi szervezet számára: különösen gazdagok fehérjében, és esszenciális aminosavakat, zsírsavakat, vitaminokat illetve ásványi anyagokat is tartalmaznak.
Az ehető rovarok jól kiegyensúlyozott tápanyagprofillal rendelkeznek, ezért megfelelnek az emberi táplálkozási szükségleteknek
– állítja a szervezet. Továbbá kiemelik, hogy a rovarok már világszerte mintegy 2,5 milliárd ember táplálkozásának alapelemei, azonban azt elfelejtik megemlíteni, hogy a világ egyes nagy népességű területein, többek között Indiában vagy Afrikában a rovarok evésének hagyománya van. Az IPIFF ugyanakkor kifejezte reményét azzal kapcsolatban, hogy rövidesen a nyugati társadalmak étrendjének széles körben elfogadott összetevőjévé válnak majd a rovarok.
Azonban nem az egészséges életmód az egyetlen propagálható előnye az új élelmiszereknek, hanem az, hogy az ilyen állatok felneveléséhez sokkal kevesebb energia és takarmány szükséges. Ugyanis jelenleg egy kilogramm marhahús előállításához 15 500 liter vízre, 20 kilogramm takarmányra és 250 négyzetméter földre van szükség, míg egy kiló emberi fogyasztásra alkalmas rovar elkészítése során mindössze 5 liter vizet, 1,7 kg takarmányt és 3,6 négyzetméter földet használnak fel. Ennek a hangsúlyozásával, a rovarevés elterjesztésével az energiaválsággal küzdő Európai Unióban egy újabb ponton szorítaná a brüsszeli elit spórolásra az átlagpolgárokat.
Az Európai Unió a Horizon 2020 program keretében, majdnem 10 millió euró értékben egy olyan projektet is támogatott, amelynek célja, hogy leküzdje a rovar alapú takarmányokkal és élelmiszerekkel szembeni akadályokat. A projekt általános célkitűzése a közelmúltban kifejlesztett technológiák, termékek és eljárások tesztelése, kísérleti alkalmazása és bemutatása a magas technológiai készültségi szint elismerése érdekében. A projekt ezekre a kulcsfontosságú tevékenységekre, valamint a rovarfehérjék takarmány- és élelmiszeripari ellátási láncának érdekelt feleivel folytatott élő laboratóriumokra és műhelymunkákra összpontosít. Ezek a tevékenységek biztosítják a SUSINCHAIN program reményei szerint az európai rovarágazat további bővülését. A program ismertetőjében pedig azt írják, hogy a terveik szerint “2025-re az állati fehérjéket 10 százalékban rovarfehérjével helyettesítik az állati takarmányokban és 20 százalékban az emberi táplálkozásban, ennek elérése érdekében pedig ezerszeresére kell növelni mind a termelési volument, mind a szektorban elérhető munkahelyek számát”.
A nyugati világ rovarevésre szoktatásában természetesen szerepet játszik több kutatóintézet és a mainstream média is. Épp néhány napja cikkezett a Guardian a lisztkukacokról, amikor beszámoltak egy dél-koreai kutatócsoport felfedezéséről. A kutatás során a lisztkukacot és a lárva állapotban lévő sárga lisztbogarat cukorral vegyítve megfőzték, így egy hússzerű ízesítőt kaptak eredményül, amelyet reményeik szerint egy napon fehérjeforrásként használhatnak majd a készételekhez. A BBC szintén foglalkozott a rovarevés témájával, a Cardiffi Egyetem és a Nyugat-Angliai Egyetem közös programjáról beszámolva, amivel a rovarok fogyasztására szeretnék ösztönözni a fiatalokat. A fiataloknak workshopokat tartanak, aminek keretében elmondják a tücskök, szöcskék, selyemhernyók, sáskák és lisztkukacok előnyeit a hagyományos húsételekkel szemben. Christopher Bear, a Cardiffi Egyetem munkatársa elmondta, hogy
azt szeretnénk, ha a gyerekek az alternatív fehérjékről úgy gondolkodnának, hogy ez a jelen, nem pedig a távoli jövő, ezért a kutatás középpontjában az áll, hogy a tanulók kipróbálhatnak néhány ilyen ételt.
Egyébként mind a BBC, mind a Guardian kitért arra is, hogy a rovarok fogyasztása környezetvédelmi, klímavédelmi szempontból is kívánatos lenne. Felhívták a figyelmet arra, hogy a klasszikus élelmiszertermelés, különösen a hús előállítása energiapazarló és környezetkárosító. Kiemelték azt is, hogy a haszonállatok és a hozzájuk kapcsolódó takarmánytermesztés nagy helyigényével szemben a bogarak nem foglalnak el sok földet, vizet vagy takarmányt. Ráadásul a szarvasmarhákkal ellentétben a rovartenyésztés kevesebb üvegházhatású gázt termel, és mivel a bogarak gyorsan szaporodnak és rövidebb az élettartamuk, nagy mennyiségben lehet őket tenyészteni. A mainstream média és a civil szervezetek mellett egyébként az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete is szeretné rávenni a nyugati világot az említett rovarok fogyasztására.
Azonban vannak olyan csoportok, akik már egyenesen törvénybe foglalnák a húsevés tilalmát. A brémai parlament zöldpárti politikusai ugyanis felszólították a lakosságot, hogy drasztikusan csökkentsék a hús-, tejtermék- és tojásfogyasztásukat. Úgy vélik, hogy mindenkinek kötelezően legalább 75 százalékkal kevesebb állati eredetű ételt vagy italt kellene fogyasztani. A párt azt is bejelentette, hogy hamarosan tárgyalni fog az erről szóló törvényjavaslat benyújtásáról a kormánykoalíciós partnereivel és az ellenzékkel is.
Forrás: v4na.com; Fotó: MTI/Komka Péter
Narciss
2022-10-03 at 14:34
Nagyon összefőzik ezek a propagandát, úgy hogy a felszínen még hasznosnak is tűnjön az ami igazán káros, többféle szempontból is…
Szuper ételnek és új protein forrásnak akarják feltűntetni azt ami az emberi szervezet számára komoly veszélyeket hordoz…
S nemcsak maga a rovarevés ebben a propagandában az undorító, hanem az európai emberek életmódjának és testi, szellemi jólétének megerőszakolása…!
Már nyomják a propagandát ezerrel, látszik hogy mit érdekli ezeket hogy az emberi szervezet nem is igazán tudja megemészteni a rovarokat a kitin miatt sem, meg tele vannak parazitákkal, no és a testünknek oly fontos VITAMINOKAT honnan kéne beszereznünk?
Szerencsére orvosok már vizsgálják ezt az undorító dolgot, és már lehet olvasni a nem lefizetett igazi tudósok által kutatott tanulmányokat!
Csak most ezen a ponton nagyon észnél kellene lennünk, mert már nyomják ránk az úthengert, és ha itt jobban “elbambulunk” a sok üres, veszélyes dumától, a felbérelt orvosoktól kezdve a médián át, a szines zacskók tervezetétől, a mesterséges kémiai ízfokozóktól, akkor nemsokára mindenünk az undormányos és egészségre veszélyes rovarlisztből fog készülni!
Észre sem fogjuk venni mikor kapjuk a manipulációs gólokat, szuper profi munkájuk eredményeként, egy két év múlva szöcske- vagy akár csótány chipszeket fogunk rágcsálgatni, finom füstölt szalonna és pikáns ízesítésekkel…
“Ez nem is olyan rossz” mondjuk majd, DE a globalisták jelképe a Földet körbeszorító
a kígyó a farkába harap, s ezzel bezárul a kör, s a megváltoztathatatlan csapdájába esve, onnan már nem lesz kiút… Ennek a beteg elmével de profin kitalált sötét világnak már szervezik minden részletét… Kell ez nekünk?
Az pedig, hogy némely ázsiai és afrikai népeknél van ilyesmi a menüben azt még aláírhatjuk, amúgy egészségükre, no de nem ezeken alapszik a táplálkozásuk!
Az emberi szervezetnek alapvető szüksége van a zöldség és gyümölcsök fogyasztására. Ha azon alapulna a táplálkozásunk hús nélkül, az egészéges a szervezetnek.
Az európai ember étrendjében a hús főleg az íze és a megszokott tradícionális táplálkozási szokások miatt van, tényleg finomak a receptek. De személyszerint kivettem a táplálkozásomból már sok éve, főleg az állatok életének tisztelete miatt. Vegetáriánus és vegán az lehet az ember, de akkor viszont a növényi alapú étkezés a megoldás, ami igazán egészséges is.
Azt még valahol meg tudom érteni hogy a túlzott állattenyésztést érdemes lenne leredukálni, no de nem a tehénfing miatt, hanem hogy megkíméljük őket a szenvedéstől, és a húsuk nem is feltétlenül szükséges az egészséges életmódhoz,amit orvosok bebizonyítottak már a szervezet működését tanulmányozva.
Az ókori Görögországban sok Bölcs gondolkodó és folozófus már vegetáriánus, sőt vegán volt és beszéltek is ennek testi és szellemi pozitív hatásairól.
DE ezek itt most nem azt propagálják hogy nosza legyünk akkor vegetáriánusok, mert az mindenkinek csak jobb, szó sem esik növényalapú táplálkozásról !!!
Ez már több mint gyanús, hogy teljesen át akarják állítani az emberiség hajdani egészséges táplálkozását egy undormányos megbetegítő és testileg, szellemileg lefokozó sötét energiájú rovarevésre!!!
Valami miatt ez a céljuk, és akkor lehetséges hogy ennek a szolgálatában állhat a művien gerjesztett és lehazudott energiakrízis is… !
Mert kérlek Benneteket, sose felejtsük el: az vagyunk amit megeszünk…!
Máriakatalin
2022-09-04 at 18:38
Értem! A jogállamiság fogalmába beleillene a húsfogyasztás csökkentésének, vagy betiltásának törvénybe foglalása. Remek!
csakafidesz
2022-09-04 at 14:34
khm 2022-09-04 at 12:51
Meghagyom neked a lappföldi erdei csótányt! Jó étvágyat hozzá!
csakafidesz
2022-09-04 at 14:32
Naprózsa 2022-09-04 at 06:51
Valahol leírtam, hogy szeretem a főtt császárt, egyébként gyakran eszek baromfihúst. Eszembe nem jutna az, hogy bogarat egyek. A csigát azért kóstoltam meg, mert amolyan nemzeti eledel, és tényleg nem rossz, de nagyon drága. Egy egész sültcsirke ára két-három falatka csiga.
khm
2022-09-04 at 12:51
csakafidesz
“Kezdjük is mindjárt a valószínűleg kevésbé ismert rovarral, az erdei csótány életmódjának bemutatásával. A lapp erdei csótány a nevéből adódóan is az erdős, fás, bokros környezetben érzi jól magát, de ez nem jelenti azt, hogy csak a kisebb falvak, városok közelében lévő erdőkben élnek.”
Márpedig a Lappföld a sarkvidéket jelenti.
mutant pig
2022-09-04 at 08:03
Gondolom ez az egyétek-a-csótányokat-a-hideg-panelban ötlet csak ránk, plebejusokra vonatkozik.
A nagyurak továbbra is a kifűtött villáikban fogják enni az oldalast és röhögnek a parasztokon.
Balfaszok
2022-09-04 at 07:31
Szerintem ezen “okos kutatók” elfogyasztása jelentősen javítaná a bolygó klímáját!
Naprózsa
2022-09-04 at 06:51
Kedves Csakafidesz, nincs annak jelentősége, hogy más népeknél miért fanyalodnak rovarevésre, de azokból is csak egyes fajtákra. A tény, hogy a mi egészségünkre a rovar károsan hat és EZÉRT nem szabad elhinni ezt a sok háttérhatalmi hazugságot amit a rovarevés mellett még be akarnak adni nekünk!
Az, hogy hányingert kapunk a rovarevés gondolatától, az a biológiai jelzés, hogy nekünk káros, nincs olyan emésztő és méregtelenítő rendszerünk mint például a madaraknak vagy a süniknek. Ennyi.
A sertésundor is jogos, jóformán ez az egyetlen hasznos rendelete Mohamednek azon az éghajlaton és nomád körülmények között az arabokat megvédeni a galandféregtől.
Ismétlem: nincs hús helyett csak rovaron megélő ép egészségű és szellemileg sem retardált ember, és nem is lesz. Ez az egész csak a homo sapiens megalázásáról szól!
csakafidesz
2022-09-04 at 06:20
Naprózsa 2022-09-04 at 05:32
Volt a TV2-n az Ázsia Express.Az egyikben Berki Krisztián is szerepelt. Nos Vietnámban, Kambodzsában stb. eszik a rovarokat, őket is kínálták ezzel. Kínában kutyahús fesztivált is rendeznek. Ausztráliában a inyencfalat. Én is ettem csigát Párizsban, és egészen finom a fűszeres vajban kisütve. Ráadásul drágább volt, mint ugyanott a grillcsirke.
Arról lehet vitatkozni, hogy mi rákkeltő, mi nem. Pl. a sokmillió autó tényleg rákkeltő.
De nem is ez a lényeg, hanem az emberek erőszakolása. Ahol nem esznek pl. rovarokat, ide tartoznak az európai népek, ott nem szabad erőltetni. A muszlimokat is meg lehet kínálni disznóhússal, csak éppen nem tanácsos.
(Érdekes, hogy az erőszaknak milyen nagy hatása van! Ha a muszlimra rá akarják a disznóhúst tukmálni, nos habozás nélkül leszúrja, agyonveri azt aki erre merészkedik.)óba a dolgot.)
Nekem a fő bajom azzal a hazugsággal van, hogy kevés a hús, stb. kénytelenek vagyunk megenni a szöcskéket. Ez kerek perec egy ordas hazugság! Bőségesen van élelmiszer és ha kell tudjuk fokozni a termelést. Azonkivül nem kell ajándékozunk annyi ennivalót az afrikaiaknak, hanem meg kell mondani nekik, hogy műveljék meg a földjeiket, mert különben éhen halnak. Amíg mi etetjük őket egy kapavágást sem tesznek érte, hogy legyen mit enniük..
csakafidesz
2022-09-04 at 06:10
Naprózsa 2022-09-04 at 05:32
Volt a TV2-n az Ázsia Express.Az egyikben Berki Krisztián is szerepelt a Viszkis társaként. (Leülte a 15 évet Ambrus, és most teljes jogú állampolgár.) Nos Vietnámban, Kambodzsában stb. eszik a rovarokat, őket is kínálták ezzel. Ambrus nem volt hajlandó megkóstolni, és még néhányan a versenyzők közül. Kínában kutyahús fesztivált is rendeznek. Ausztráliában a kenguru húsa nem szerepel az étlapon, mert rágós, de a húsevő krokodil inyencfalat. Én is ettem csigát Párizsban, és egészen finom a fűszeres vajban kisütve. Ráadásul drágább volt, mint ugyanott a grillcsirke.
Arról lehet vitatkozni, hogy mi rákkeltő, mi nem. Pl. a sokmillió autó tényleg rákkeltő.
De nem is ez a lényeg, hanem az emberiség megerőszakolása. Ahol nem esznek pl. rovarokat, ide tartoznak az európai népek, ott nem szabad erőltetni. A lóhúst pl. az angolok nem eszik meg, a franciáknál külön mészárszék van hozzá. A marhát a hindu nem eszi meg, és beveri a McDonalds ablakát. A muszlimokat is meg lehet kínálni disznóhússal, csak éppen nem tanácsos.
(Érdekes, hogy az erőszaknak milyen nagy hatása van! Ha a muszlimra rá akarják a disznóhúst tukmálni, nos habozás nélkül leszúrja, agyonveri, keresztüllövi azt aki erre merészkedik. Az egész világ azért retteg tőlük, mert ők a vallásukat a lehető legdurvább eszközökkel védik. Ha a fehér ember is ilyen lenne, és habozás nélkül pofáncsapná a rovarevés prófétáit akkor nem hoznák szóba a dolgot.)
Nekem a fő bajom azzal a hazugsággal van, hogy kevés a hús, stb. kénytelenek vagyunk megenni a szöcskéket. Ez kerek perec egy ordas hazugság! Bőségesen van élelmiszer és ha kell tudjuk fokozni a termelést. Azonkivül nem kell ajándékozunk annyi ennivalót az afrikaiaknak, hanem meg kellmondani nekik, hogy műveljék meg a földjeiket, mert különben éhen halnak. Amíg mi etetjük őket, ráadásul ingyen, “szánalomból” addig csak gyereket csinálnak, de egy kapavágást sem tesznek érte, hogy legyen mit enniük..
Naprózsa
2022-09-04 at 05:32
Folytatása az alábbi első kommentemnek:
Az állattenyésztésben a táplálékállataink szinte minden részét hasznosítjuk, még a trágyájukat is. Viszont ha nincs állati trágya meg növény karbantartása kaszálással legelészéssel és közben trágyázással a tápanyag-visszapótlással, akkor pont elsilányítjuk a földeket.
Ami még fontos: nem nevelési okból, hanem genetikai emlékezetünk okán irtózunk a rovaroktól és rovarevéstől. A kisbaba még minden szájába vesz, és mégse ízlik neki, inkább eszik rántott húst, akkor ez azt jelzi, hogy a rovarevés az emberiség számára káros!
Nahát pont ezért erőltetik ezek a szörnyetegek.
Viszont lesz folytatás is. “Környezetvédelmi” orbitális hazugsággal már kezdik azt pedzegetni, hogy halottaink húsát kár eltemetni, elégetni, együnk emberhúst!
Kevés nép fanyalodott emberevésre az elmúlt sokmilliárd éveben, főleg nem sajátjait. Mert a biológia rögtön bünteti is. Meg lehet nézni milyen szép emberek lettek az egykori pápuák, míg be nem tiltottuk nekik.
A kannibalizmus, mint nem is oly rég láthattuk szivacsos agysorvadáshoz vezet, és a mi kis Bilderberg filantrópjaink alig várják, hogy rovar és emberevés (bocsi zöld szójaevés) következményeként kergeemberkóros társainkat, és minket is élve dobjanak be a gödörbe, mint szegény, szerencsétlen bocikat, akiknek tápjába saját fajtájuk húsát keverték ezek a mindenhez is értő lefizetett táplálkozási szakértők akik a cikkben felsorolt hazugságokkal és legyekkel, poloskákkal akarnak megetetni…
Akkor már inkább etessük e “jóakaróinkkal” meg hazug szakértőik húsával az emberevő állatokat, mondjuk így legalább hasznot is hajtanának mint állatkerti eledel.
Naprózsa
2022-09-04 at 04:45
Nagyon egyszerű a magyarázat:
A rovarevés egyszerűen káros az emberek számára! Ez is a kiirtásunk módszere. A cikkben említett “érvek” mindegyike végtelenül aljas szemenszedett hazugság!!!
A kitin számunkra emészthetetlen, sőt rákot okoz. Egységnyi emberi hús (vagyis a mi életünk, növekedésünk és energia szükségletünk) egységnyi energia bevitelt igényel. Ergo annyi sok növényt kell adni a rovartenyésztésben a rovaroknak, amennyinél jóval kevesebbet fogyaszt a malacka és pipike ha mi adjuk nekik a táplálékot, tehát nincs semmi környezeti és költségmegtakarítás. Ez a gyengébbek kedvéért az energiamegmaradás törvénye.
Fogazatunk a vegyes, elsősorban puhított kosztot igazolja, mutassanak egyetlen népet is akik nem kényszerből hús helyett rovarevésen élnek!
A rovartenyésztés elpusztítja a biodiverzitást, mert a legegyszerűbb növényeket fogják csak Soros-Biden földjein termelni…
folyt köv:
bl
2022-09-04 at 04:28
Egyél pondrót! Cseresznye nélkül finomabb! Living foot! Hehehe.
Veletek
2022-09-04 at 03:11
Én kedvelem a tücsköket,így is kevés van és hozzátartoznak az éjszakai hangulathoz.A szöcskéket is szeretem ,olyan aranyosan ugrálnak,belőlük is egyre kevesebb van a sok vegyszer miatt és fűnyírók miatt,ezért kell kis fűszigeteket hagyni a kertben,hogy oda tudjanak menekülni a parányi élőlények.A selyemhernyót is kedvelem,mert egy csoda amit létrehoz.A természetben a biológiai szerepük sokrétű.Az ipari tenyésztés mellett biztos kiirtanák őket a természetben,mert pénzért gyüjtögetnék őket feketén.
Én
2022-09-03 at 23:54
és télen milyen bogarakat kéne ennünk, poloskát? mert más nem nagyon van
teli koponya
2022-09-03 at 22:37
Eddig még csak a koronatémában cenzúráztatok, látom, most már klímaügyben is.
A gyomrom kifordul.
csakafidesz
2022-09-03 at 21:05
csakafidesz 2022-09-03 at 21:03
https://nekedterem.hu/termek/fustolt-fott-csaszar-szalonna-25-dkg-16462
csakafidesz
2022-09-03 at 21:03
Rémusz. 2022-09-03 at 19:20
Látod Rémusz, egyetértünk. Amíg van főtt császár tormával addig a plusz kilók nem fognak lemenni rólam. Ez az az étel amiért ölni tudnék.
csakafidesz
2022-09-03 at 21:00
khm 2022-09-03 at 20:02
A Sarkvidéken nincsenek csótányok. Csótányok Brüsszelben vannak a Schumann téri üvegpalotában.
csakafidesz
2022-09-03 at 20:53
Beleillik a dolog az eddigi javaslatok sorába!
1./ Ne mossunk, elég szellőztetni a ruhákat..
2./ Zuhanyozás helyett nedves kendővel törölgessük magunkat..
Ehhez fog jönni a harmadik:
3./ A tetű nem fog minket megenni, mert mi fogjuk megenni a tetveket..ú
Hát igen.
https://www.youtube.com/watch?v=YIE6qBHE3F0
Valaki
2022-09-03 at 20:41
A rovar evést két módon is elfogadhatónak tartom, a tyúk, vagy a hal közbe iktatásával. Mint ahogy évezredek óta történik, és ez így, csakis így jó,
khm
2022-09-03 at 20:02
“Az ehető rovarok jól kiegyensúlyozott tápanyagprofillal rendelkeznek, ezért megfelelnek az emberi táplálkozási szükségleteknek”
A fűtetlen szobákban KALÓRIADÚS ételeket KELL enni.
Az nem véletlen,hogy a sarkvidéken ZSÍROS ÉTELEKET esznek és nem csótányt.
Füge
2022-09-03 at 19:30
Rémusz.2022-09-03 at 19:20
???
Rémusz.
2022-09-03 at 19:20
Rájöttem, hogy ezek a kretén zöldek miért is ajálgatják nekünk a bogarakat!!
Gyerekek!! Köztudott, hogy a mozsdatlan emberek büdösek és mindenféle parazita mektalálja őket. Namár most. Az eu szorgalmazza a nefürgyé le népi társasjátékot, de ezt is csak azért, hogy önálóan tudják termelni a bogarakat, azaz, a dögöket. Saját maguknak termelik, majd jól bezabálják.
Fúúúúúj, a fene a gusztusukat!!!
Az tuti hétszencség, hogy amég élek, ezekhez a rusnya népségekhez ki nem teszem a lábomat!!
Felöllem meg zabálhatják a trágya gilisztát is, de én inkább maradok a jól megszokott Magyar étkeknél.
Amég csak lessz magyar kenyér és magyar szalonna, én nem fogok éhezni, a tudósok meg levannak szarva, de jó magasrol!
Azért érdekes egy tanulmány, hisz azt még véletlenül sem számolták ki, hogy egy brüszelita, mennyibe is kerül a népnek, mekkora öko lábnyoma van, valamint mekkora darab földet is használnak???
Náluk nagyobb kártevő nincs a világban!!!!
Lásd, európa tönkretétele, egy csomó ember halála és a maradék ki idegelése.
Támogatom, hogy a brüsszeli gender, buzeráns, lipsi barmokat daráljuk be, majd készítsünk belöllük állateledelt.
Csak elötte, jól kikell őket főzni, nehogy az észjárásuk átvándoroljanak az állatainkba!!!
Ilyen gusztustalan bandát, hogy tudott az annyuk megszűlni???!!! Te jó isten!!!!!
Tehetős Totó
2022-09-03 at 18:12
Gyermekkoromba ezt a blődli szövegecskét énekeltük az ismert operett dallamra:
Túl az óperencián, túl a tengeren,
éldegélt egy svábbogár félig meztelen.
Lefagytak a lábai, meg a szárnyai,
szegény kicsi svábbogár meg fog dögleni.
Könnyeb lesz mege…..oáááá…
korrupt européerek
2022-09-03 at 18:05
Az elit megelégelte, hogy most már a hétköznapi ember is megeheti azt, ami évszázadokon át csak az ők zabálhattak: szarvas, libamáj, lazac stb. Most visszavágnak és tönkreteszik a hétköznapi embert. Cinikus européer bűnözők
Ungarn über alles
2022-09-03 at 17:08
Kiss Róbert
16:22
nagy veszedelmet látok készülőben, ugyanis ha a muszlim kutyák csak birka, meg kecskehúst zabálnak, akkor ultra intenzív tenyésztésbe kell fogni – az pedig ugye erősen irritálja a ‘ződeket’ nemszólva az állat-állatvédőkről, mert egyszer van az állati gázkibocsájtás, másszor meg az állatnyúzás problémája
obsitos
2022-09-03 at 17:02
Jellemző a neve is : SVÁBBOGÁR !
Uramisten, mennyit elpazaroltunk anno, 17 évig laktunk panelban és csak jöttek-jöttek a bitangok a fáraó-hangyákkal karöltve, tömegesen.
A baj az lehetett, hogy az egykori Mátyás laktanya helyére építkeztek, valszeg a konyha-étkezde blokk helyén lakhattunk, a bogarak voltak ott előbb ! 🙂
PG
2022-09-03 at 17:00
Ismerjük már az ilyen módszert. Régen úgy mondták, hogy “vizet prédikál, de bort iszik”. Szóval ne a köznépet hülyítsék ilyesmivel, hanem járjanak elöl jó példával. Ursulának és Timmermansnak ezután csak bogarakat adjanak enni!
Én maradok a jól bevált libasültnél és csirke combnál.
Játékos
2022-09-03 at 16:48
Komolyan kezdem elhinni,hogy ezek gyíkemberek
https://images.app.goo.gl/DiLkKXg7ZzDP4ZiX9
Játékos
2022-09-03 at 16:46
Szerintetek az IPIFF menzáján vannak bogárkaják vagy ezt csak nekünk szánják?
Tudományos libsizmus
2022-09-03 at 16:45
Évek óta ezzel jönnek libsik. Bogarakat kéne ennünk.
Nekem ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy a liberálisok nem csak hülyébbek a kommunistáknál és a náciknál, de veszélyesebbek is náluk.
Játékos
2022-09-03 at 16:33
A rovar az vegán?
Amúgy én is támogatom, hogy brüsszelben bogarakat egyenek! Meg a bogarak ôket!
Z, a tiltott betű
2022-09-03 at 16:24
Nem az az itt igazi probléma, vagy kérdés, hogy rovarok alkalmasak-e emberi táplálék céljára.
Például a japán kandízozott szöcske elég finom. Jó, a szöcskelábakat időnként ki kell piszkálni a fogközökből, azonban Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt úr esetében ez a probléma köztudottan nem lép fel.
A gond ott kezdődik, ha mondjuk lisztkukacot meg rovart kell enni, mert hip-hopp nem lesz más!
Némi morális kompenzációra adna lehetőséget, hogy a brüsszeli elit megfelelő lenne kutya- és macskatápnak!
Kiss Róbert
2022-09-03 at 16:22
Közel van már a változás az átalakuló németeknél,a piacokon betiltják a sultkolbaszt,mert a muzulmánnak büdös a disznóhús,de hogy fogják majd a minőségi,és finom muzulmán bárányhús-csemege helyett a kabocat megetetni velük,azt nem tudom…
Hm
2022-09-03 at 16:20
Meddig hagyja még 500 millió európai polgár, hogy hülyét csináljon belőle a nem Európai érdekeket szolgáló Európai Bürokrácia?
Hol lesz a tűréshatár? Hány Európainak kell majd fagyhalált szenvednie szolidaritásból, amiért az Ukránok az utolsó élő ukránig harcolnak az USA geopolitikai érdekeiért és az USA politikai maffia mocskos üzleti érdekeiért?
Galamb
2022-09-03 at 16:15
Mindenkit, aki bármilyen szinten részt vesz a propagálásban, Leyenig bezárólag, odaültetném egy dúsan megrakott asztalhoz, élő tévéközvetítés mellett.
Patriota
2022-09-03 at 16:02
Egyre nagyon az agyhalál ebben a mocskos eu-ban !!!!!
Guadin
2022-09-03 at 15:45
Egyetek rovart!
Mert én nem fogok!
1 Enaki
2022-09-03 at 15:43
Mocskos EU! Zabàltassàtok a kölykeitekkel ,es magatok is ezt faljàtok,de mèg akkor sem ajànljàtok màsoknak. Rūhes banda,nincs a tagàllamokban olyan helyre legèny,aki kiosztanà őket a plénum előtt.Igaza volt kommenttàtsamnak,amikor azt ìrta,hogy nem nyuszikákat kell oda kūldeni. Ràjuk kell borìtani az asztalt. Àmig erős ellenàllàsban nem ūtköznek,folytatjàk kis ded jàtèkaikat.
Matu
2022-09-03 at 15:43
Na jó, azt már tudomásul vettem, hogy a feldolgozott húskészítményekben jelentős mennyiségű szója van beledolgozva ilyen-olyan formában, de ha választhatok (és választhatok!) akkor én semmiféle tücsköt-bogarat, de még kukacot sem akarok enni.
A zöldek a bolygót féltik a tenyésztett állatoktól, de hiszen ugyanezen a bolygón hatalmas létszámban és méretben éltek már állatok, nem csak a dinók, de mindenféle egyéb is, bölények, elefántok, gnuk, és egyéb nagytestű növényevők, amíg az emberek ki nem irtották a legtöbbjét. Nem hiszem, hogy több tenyésztett állat lenne, mint amennyi valaha élt szabadon, a bolygó mégsem forrt fel a pukijuktól. Amiből túl sok van, az az ember…
Patriot
2022-09-03 at 15:42
Elsőnek a timmermans népírtó,tömeggyilkosnak a dagadt fejét kéne belenyomni egy vájling lisztkukacba ,ha megnyerte,had vigye!
Katalin
2022-09-03 at 15:31
Leyen lehyel pont a képen látható csúcs élelmiszert eszi, kapja be örömmel. (lemaradt a vége)
Katalin
2022-09-03 at 15:30
Azt szeretném látni, amikor Ursula von der Leyen lehyel pont a képen látható csúcs élelmiszert. De azt is írhatnám, hogy az elképesztően kövér Frans Timmermans biztosan nem ettől a képen látható szépséges kövérségestől lett olyan karcsú?