belföldi turizmus
Alávaló tempóban támadják a saját hazájukat, a DK most sem áll le az inflációs hazugságokkal
Bár tudjuk, hogy az ellenzék dolga, hogy mindenbe is belekössön és hergelje az embereket a kormány ellen, azért nem ártana, ha az eltúlzott csúsztatásokkal alább hagynának. A DK-s Varga Zoltán most épp azzal állt elő, hogy márciusban is számtalan terméknek gyorsult a drágulása, már a vajas kenyér is luxusterméknek számít. Szalai Piroska, munkaerőpiaci szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gazdasági és Versenyképesség Kutatóintézetének munkatársa viszont már cikkeiben és a PestiSrácok.hu-nak is elmondta, hogy nálunk később lódult meg az infláció és később is tetőzött, márciusban meg nem nőtt, hanem csökkent az élelmiszerek ára és ha így haladunk a javulással, akkor valóban elérhető az év végére az egy számjegyű pénzromlás. Június elsejétől pedig jönnek a kötelező akciók a boltokban, ami tovább javíthat a helyzetet. Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy hazánkban a reálkeresetek 2,6 százalékkal emelkedtek, ellentétben Németországgal, ahol harmadik éve csökkennek. Nem csoda, hogy a pünkösdi hétvége telt házat hozott a turisztikában, de ez persze nem érdekli a baloldalt, ők a negatív kommunikáció hívei. Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke a PS-nek: Sok étterem és szálloda fog bezárni a magas energiaárak miatt - Ferkó Dániel kérdez (Videó)
Aki teheti, még most menjen étterembe, wellness-szállodába, mert hamarosan nem lesz hová mennie. Nagyon fog fájni a szállodáknak, éttermeknek és nekünk vendégeknek is az energiaválság miatti áremelkedés. Egy szálloda eddigi 5-10 milliós havi rezsije nemsokára 100 millióra fog emelkedni, ami már egy követhetetlen dimenzió - kongatta meg a vészharangot a PS TV Ferkó Dániel kérdez című műsorában Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke. Nagyjából elkerülhetetlen, hogy a jövő év elején az elszálló rezsiárak miatt egy bezárási hullám induljon el, ez nyilván érinti mind az éttermeket, mind pedig a szállodákat - teszi hozzá Flesch Tamás. A szakember szerint csakúgy mint a társadalom esetében, az éttermeknél is a középosztály érzi meg majd leginkább a válságot, egy Michelin-csillagos étterem nagyobb eséllyel tud talpon maradni. Átalakulhat a vendéglők étlapja, a drágább, nehezebben beszerezhető alapanyagokból készülő ételek átmenetileg eltűnhetnek. Öröm az ürömben, hogy a gyengébb forint miatt még több turista érkezik hazánkba, ami jól jön a vendéglátásnak. Ha kíváncsi, hogy az ünnepek előtt, alatt mi várható a belföldi turizmusban, vendéglátásban, akkor mindenképp nézze meg ezt a videót!