
A Kárpát-medence legnagyobb böllérversenye lesz a Vas vármegyei Győrváron

Február 11-én Győrváron ismét a magyaros disznóságok kapnak főszerepet, ugyanis 2023-ban sem maradhat el a Vas Vármegyei Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny, ahol a Kárpát-medence minden szegletéből idén is harminc csapat méri össze gasztrotudását. Az ingyenes rendezvényen a finom falatok mellett számos koncert, bolondesküvő és az elmaradhatatlan pálinkaszökőkút is várja a korgó gyomrúakat. Ebből a hatalmas téli buliból a PestiSrácok.hu sem maradhat ki, mivel immár hagyományteremtő jelleggel idén is találkozhatnak a látogatók a csapatok között szerkesztőségünk különítményével. Szomorú hír ugyanakkor, hogy a háború miatt a kárpátaljai csapat ezúttal nem lesz ott a versenyzők sorában.
A február második hétvégéjén kezdődő, tizedik győrvári böllérverseny Kaczor Zsolt polgármester szerint a település számára a legerősebb PR-lehetőség. "Az országban már Nyíregyházán és Szolnokon is tudják szerintem, hogy hol van Győrvár, mindez ennek a versenynek köszönhető. Arról nem is beszélve, hogy számos külhoni csapat érkezik ilyenkor a településre és annak környékére már napokkal a rendezvény előtt.
A pénteki díszvacsorán találkozunk felvidéki, csángó, muravidéki, erdélyi, vajdasági barátainkkal.
Közel 260 ember tölti majd meg a Makovecz-faluházunkat, ahol lesz alkalmunk elmesélni, kivel mi történt az elmúlt egy évben. Egyedül a kárpátaljai barátaink nem lesznek itt, akikkel a kapcsolattartás is nehézkes, de lélekben velünk lesznek."

Az, hogy a verseny ingyenes, az Agrárminisztérium és a Vas Vármegyei Önkormányzat támogatásának köszönhető, azonban a község vezetője a PestiSrácok.hu kérdésére hangsúlyozta: a Vas vármegyei Győrvár apraja-nagyja igyekszik segíteni a rendezvény sikeres lebonyolításában, ugyanis a környékből több ezren érkeznek. "Annak ellenére is, hogy sokadjára szervezzük meg ezt az eseményt, mondhatni, rutinból megy, hónapokkal előtte el kell kezdenünk készülni. Legyen szó a csapatok meghívásáról, a helyszín kialakításáról, berendezéséről, a rendezvény utáni takarításról, az orvosi ellátás megszervezéséről, mindennek flottul kell mennie. A helység több száz liter pálinkával, forralt borral, teával sült véres és májas hurkával fogadja a látogatókat. A lakosságon és a szervezőkön kívül természetesen a legnagyobb köszönettel a csapatoknak tartozunk, akik már több héttel előre készülnek a vendéglátásra, az asszonyok előre sütnek-főznek, minden résztvevő kidíszíti a sátrát, igyekszik a legjobb hangulatot megteremteni."